2024.04.23. - Béla

Sörös kukoricafánk

Hozzávalók: 1 doboz kukoricakonzerv, 1 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál kukoricaliszt, 1 dl barna sör, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sütõpor, kevés finomliszt;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A kukoricát leszûrjük. A levét összekeverjük a habosra felvert tojással, a sörrel és a fûszerekkel. Hozzáadjuk a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, majd a kukoricalisztet belekeverjük. 10 percnyi várakozás után annyi lisztet adunk bele, hogy a tészta galuska sûrûségû legyen. Beledolgozzuk a kukoricaszemeket és a sütõport is. Evõkanállal adagolva, 180 fokra felhevített olajba szaggatjuk, és gyorsan (5-6 perc) megsütjük. Apránként, egyszerre csak keveset süssünk, mert nagyra nõnek a fánkok. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük és le is itatjuk a fánkokról. Melegen is, hidegen is nagyon jó, különösen barna sör mellé illik. Nagyon egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!