2024.04.19. - Emma

Borókás sült karfiol

Hozzávalók: 50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyemzöld;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Elõször elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra felverjük, majd a fûszerekkel és a liszttel simára dolgozzuk. Sûrû palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott, finomra metélt petrezselyemzöldet is belekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni. Közben a karfiolt a külsõ leveleitõl megtisztítjuk, gondosan megmossuk és leszárítjuk. Viszonylag egyforma kis rózsákra szedjük, a torzsáját is rózsányi darabkákra aprítjuk, majd lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és apránként, óvatosan beleengedjük a forró olajba. Szép sárgáspirosra megsütjük (4-5 perc), és tálpapírra rakjuk, hogy az felszívja a felesleges olajat. Tejföllel vagy majonézes mártással kínáljuk. Párolt rizs vagy sült hasábburgonya a hozzáillõ köret. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ, olcsó, egészséges étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!