2024.04.20. - Tivadar

Majoránnás karotta

Hozzávalók: 4 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 1 db egész tojás, másfél dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál majoránna, 1 csapott teáskanál só, mokkáskanálnyi porcukor, mokkáskanálnyi törött fekete bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tésztához a tojást a tejjel egészen habosra verjük, majd beleszórjuk a fûszereket, a sót és a cukrot. Apránként annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó sûrû palacsintatészta legyen belõle. 15 percig hagyjuk állni. Közben az apró sárgarépákat a zöld részeiktõl megtisztítjuk, de nem hámozzuk, csak megkaparjuk. Jól megmossuk, letörölgetjük, és lisztbe mártjuk. Ezután a tésztában megforgatjuk és azonnal beletesszük a 170 fokos forró olajba. Szép sárgáspirosra megsütjük (5-6 perc), majd papírtörülközõre rakjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk. Melegen hús mellé kitûnõ ünnepi köret vagy meleg sajtmártással egytálétel, hidegen pedig majonézes salátával kínálhatjuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, finom, tavaszi, olcsó étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!