2024.04.20. - Tivadar

Sült gyöngyhagyma

Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, és papírtörülközõn vagy konyharuhán leszárítjuk. (Ha nedves a hagyma, nem sülni, hanem párolódni fog és nem lesz ropogós!) A 190 fokra felhevített olajba beletéve addig sütjük, amíg a hagyma külsõ rétege már színesedik, de még nem barnul (5-6 perc). A barnára sült hagyma nagyon nehezen emészthetõ, ezért ügyeljünk arra, hogy idõben leszûrjük. A lecsöpögtetett hagymafejeket tálon szétterítjük és hagyjuk kihûlni, csak ezután hintjük meg sóval, borssal, szerecsendió-virággal. Jól össze is keverjük, majd tejföllel vagy kefirrel leöntve fogyasztjuk. Nagyon finom! Vendégváró asztalon igen jól mutatnak az apró, sült hagymafejek, amelyeket különféle sajtok mellé is kínálhatunk. Kissé munkaigényes az elkészítése, de nagyon finom és olcsó.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!