2024.03.29. - Auguszta

Almás-gesztenyés csirkemell baconnel

Elkészítés:
A sütõt elõmelegítem 200 fokra. A csirkemelleket megmosom, lecsepegtetem, majd sózom, borsozom. Egy nagy jénai tálat kikenek vastagon vajjal, ebbe beleteszem a csirkét, és betolom a sütõbe 20 percre. Az almákat kicsumázom és nagyobb darabokra vágom, a héját rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütõbõl, és kiemelem a jénaiból. A sütõt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fûszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fûszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával vagy rozmaringgal megszórni. A sütõben még 25-30 percig sütöm. Krumplipürével tálalom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
-6 db csirkemellfilé
-4 db nagyobb alma
-25 dkg elõfõzött gesztenye
-1 nagy fej lilahagyma
-25 dkg bacon
-só
-bors
-vaj

Ham - nyam!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!