2024.04.25. - Márk

Töltött sonka pirított sajttal

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 1/8 l tejszín, 1/8 l fehérbor, só, bors, 1 tojás, 40 dkg fõtt sonka ( 8 szelet) két kis paradicsom, 7,5 dkg reszelt ementáli sajt, petrezselyem ízlés szerint;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kivesszük belõle. Lisztet keverünk a zsíradékba, fehérborral és tejszínnel felöntjük, és addig fõzzük, amíg be nem sürõsödik. Levesszük a tûzrõl, megfûszerezzük, és hozzákeverjük a gombát és a tojást. Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belõle, és sütõformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk. Megszórjuk sajttal. Az elõmelegített sütõ felsõ részébe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!