2024.04.20. - Tivadar

Zöldséges hústekercs

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

1 kg, zsíros részeitõl megszabadított sertéscombot bevágunk úgy, hogy szétterítve egy nagy szeletet kapjunk. Kissé kiverjük, mindkét oldalát megszórjuk sóval, borsikafûvel és rákenjük a tölteléket, majd fölcsavarva hústûvel megtûzzük és teflontepsiben, kevés olajjal megkenve, alufóliával letakarva megsütjük. Amikor a hús már megfelelõen puha, a fóliát levesszük és enyhén megpirítjuk.

Tálalás elõtt kb.10 percig hagyjuk hûlni, mert így szebben szeletelhetõ. A töltelék elkészítéséhez 2 db tejbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlét összedolgozunk egy tojással, 20 dkg tetszés szerinti zöldséggel (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, zsenge kukorica, paradicsompaprika, stb.) vagy 20 dkg apróra vágott gyümölccsel (alma, birsalma, szilva stb.) vagy kevés hagymászsiradékban átfuttatott 10 dkg szeletelt gombával, és ízesítjük petrezselyemzölddel, csipetnyi kakukkfûvel, sóval.

Ízlés szerinti párolt zöldségfélével, gyümölccsel, petrezselymes burgonyával, burgonyapürével, sült burgonyával tálalhatjuk. A burgonyával kiegészített változatokhoz mindig adjunk salátát is. Hidegen különösen szépen szeletelhetõ, így a reggeli, az uzsonna, a vacsora része is lehet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!