2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ínyenc krumplifozelék

Hozzávalók: 60 dkg tisztított krumpli (nem szétfövo fajta), 2 dl tejföl, 3 evokanál olaj, 1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller és 1 evokanál vágott petrezselyem), 1 evokanál vegeta, 1 evokanál paradicsompüré, 1 pici fej vöröshagyma, kevés só, csipetnyi porcukor, csipetnyi törött fehér bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt) vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét, ezt követoen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi vízzel öntjük fel, amennyi szuken ellepi. Beszórjuk a vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfozzük. Közben a lisztet a tejföllel és 2 evokanál krumplifozovízzel simára keverjük, és a már megfott krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis cukorral ízesítjük. A tuzrol lehúzva belekeverjük a megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gozében hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!