Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mély tálba ütünk 1 tojást, amit habosra felverünk 1 dl vízzel és 3 evokanál olajjal. Belekeverjük a sót és a zúzott fokhagymát. A kétféle lisztet összekeverjük, és apránként hozzáadjuk. Annyi vizet öntünk még bele, hogy a szokásos galuskatésztát kapjuk belole. (Készítheto csak finomlisztbol vagy csak korpás lisztbol, utóbbi az egészséges.) Legalább 4 liternyi vizet forralunk, megsózzuk, és belecsorgatunk egy evokanálnyi olajat, hogy a galuska ne ragadhasson össze.
A hagyományos módon beleszaggatjuk a galuskát. Közben egy tálban habosra keverjük a tojást a tejföllel. Jó nagy serpenyobe öntjük a megmaradt olajat, és felforrósítjuk. A leszurt galuskát ráöntjük, és eros lángon addig kevergetjük, amíg az jól megforrósodik. A tejfölös tojást ráöntve, folytonosan kevergetjük. Addig pirítjuk, amíg a tojás kissé megkocsonyásodik a galuskákon, de ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki. Ezután még tuzforrón rászórjuk a reszelt sajtot, és gyorsan átkeverve, azonnal tálaljuk. (Ha nem rögtön fogyasztjuk, célszeru a forró sütoben addig melegíteni, amíg a sajt egészen ráolvad, és szálasan nyúlik.) Fejes salátával vagy paradicsomsalátával a legjobb.