2024.03.29. - Auguszta

Burgonyalepény

Hozzávalók: 4 nagyobb, nyers burgonya, 3 púpozott evokanál liszt, 1 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evokanál olaj, plusz kevés olaj a sütéshez, 1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot és a szerecsendió-virágot, valamint 3 evokanálnyi olajat, ezután az egészet ismét jól összekeverjük. A masszát 10 percig hagyjuk állni. Közben a burgonyát meghámozzuk, és az almareszelo legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal beleforgatjuk a tojásos masszába, és alaposan összekeverjük. (A masszának a szokásos galuskatésztánál kissé keményebbnek kell lennie.)

Teflon- vagy palacsintasütoben nagyon kevés olajat forrósítunk, amelyre evokanállal adagolva, kis halmokat rakunk. Az evokanál domború felével azonnal simára nyomkodjuk, így egyforma kis lepénykéket kapunk. Ha az alsó felük szép pirosra megsült, lapátkanállal óvatosan megfordítjuk, és a másik felüket is megsütjük. Meleg tálra halmozzuk, és tetszés szerinti salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Magába, foételként fogyaszthatjuk, de fele mennyiségben készítve köret is lehet mártásos feltét mellé, esetleg borkorcsolyának is tálalható.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!