2024.04.23. - Béla

Bundás zeller

Hozzávalók: 4 nagyobb zeller, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A meghámozott zellert vágd ujjnyi szeletekre, majd egy kevés sós vízben (vagy gõzben) párold puhára, majd alaposan csurgasd le. A tojásból, 10 dkg lisztbõl és a tejbõl kevés sóval keverj sûrû palacsintatésztát. A zellerszeleteket forgasd lisztbe, majd a palacsintatésztába, s bõ, forró zsiradékban süsd ki. Kipróbálhatod úgy is, hogy a palacsintatészta helyett lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatod a zellerszeleteket.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!