2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tésztás csirkemáj

Hozzávalók: só, bors, babérlevél, kakukkfû, 5 dkg vaj, 1 doboz paradicsompüré vagy áttört paradicsom, 1 dl vörösbor, 50 dkg csavart tészta, 1 dl tejszín, 40 dkg csirkemáj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sós lében megfõzzük a tésztát. A csirkemájat felszeleteljük. Vajban megpuhítjuk a hagymát és a fokhagymát. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát és pár perc alatt átsütjük. A májat ki lehet venni helyére a vörösbort öntjük.

A maradék hozzávalót egyben hozzáöntjük és lassan összefõzzük õket. 10-15 perc múlva hozzáadjuk a májat és tovább fõzzük õket. Ezután tészta mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!