2024.03.29. - Auguszta

Burgonyafánk

Hozzávalók: 10 deka héjában fõtt krumplit, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1-2 csapott teáskanál só, 2 dl tej, cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tíz deka héjában fõtt krumplit meghámozunk, alaposan összetörjük (legjobb szitán), és összegyúrjuk 70 dkg liszttel, 2 dkg élesztõvel, amit 1 dl langyos tejjel 1 kávéskanál cukorral kovászoltunk, és liszttel meghintett gyúródeszkán kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd pohárral pogácsákat szaggatunk belõle. A korongokat lisztezett tálcára rakjuk, letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük. A fánkokat több részletben, mérsékelten forró (180 fokos) bõ olajba tesszük, fedõ alatt 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk és fedõ nélkül szintén 2-3 perc alatt készre sütjük.

Sültekhez, fõleg vadételekhez finom köret.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!