rss
  • Borsodi palacsinta halom

  • Share on Tumblr

    Hozzavalok: 10-12 db palacsinta, 1 pupozott ek. kakaopor, 10-10 dkg daralt dio es baracklekvar, 2 alma, 4 tojasfeherje, 4 ek. porcukor, 1 kk. rum, 1 ek. malnaszorp, 1 mk. orolt fahej;

    Elkészítése:

    A palacsintakat ujjnyi szeles csikokra vagjuk, es a kakaoval, a dioval, a baracklekvarral, es a rummal osszekeverjuk. Kivajazott tuzallo talba halmozzuk, es a megtisztitott almaszeleteket a tetejere fektetjuk. Fahejjal megszorjuk, majd a forro sutoben megsutjuk. Vegul a habba vert, malnaszorppel izesitett tojasfeherjevel bevonjuk. A sutobe visszatoljuk, de mar inkabb csak szaritjuk, mint sutjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Vietnámi Pho leves

    Hozzávalók (4-6 fõre): fél csirke (vagy a mennyiségnek megfelelõ csirke darabok), 1 csomag leveszöldség, 3 dkg szárított shiitake gomba, 20 dkg brokkoli, 1 nagyujjnyi darab gyömbér, 6 db újhagyma, 2 chilipaprika, 6 db szegfûszeg, 2 rúd fahéj, 1 tk feketebors, kevés só, 3 ek szójaszósz, 40 dkg ázsiai tészta, 10 dkg szójababcsíra, 2 zöldcitrom.

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • Füstölt csülkös marhapecsenye

    Hozzávalók: egy szépséges füstölt csülök, 1 kg csont nélküli marhahús, 30-40 dkg vöröshagyma, 1 tk. majoránna, 2,5 kg burgonya.

  • Kacsamell sajttal, almával

    Hozzávalók: 2 kacsamell, 2 alma, 1 evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 20 dkg natúr krémsajt, 1 dl édes fehérbor, 1 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1,5 kg oldalas (felszeletelve ujjnyi darabokra), 3 disznóköröm (összevágva), 30-40 dkg házi sonka, 30 dkg fehér bab.

  • Sajtos fánk

    Hozzávalók: 7 dl tej, 5 dkg vaj, 15 dkg búzadara, 15 dkg sajt, 3 tojás, só, bors, szerecsendió. A bundázáshoz: liszt, tojás, reszelt sajt, zsír.

  • Károlyi saláta

    20 dkg burgonya, 10 dkg kovászos uborka, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 1 fej saláta, 2 keménytojás, só, fél liter tartármártás.

  • Kaporszósz, Kapormártás

    Hozzávalók: 5 dkg zsír, 3 ek liszt, 1 csomó kapor, só, tej.

  • Meggyes rétes

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 4 ek. édes morzsa,(tört babapiskóta) 3 ek. kristálycukor, 400 g magozott meggy, 30 g mazsola, 50 g darált dió, fahéj, kevés étolaj a kenéshez.

  • Fahéjas csiga

    A tészta hozzávalói: 1 csésze tej, 110 gr vaj, 1 vanília, 7 csésze liszt, 25 gr élesztõ, 4 tojás, reszelt citromhéj, 1 kiskanál só.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Paradicsomos húsgombócA darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és sózzuk borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró sós vízzel engedjük fel, és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízbe főtt krumplival is tálalható.

  • Sajtos lencsekrémleves

    Hozzávalók: fél kiló lencse 20 deka füstölt sajt 1 dl olaj 2 fej vöröshagyma 3 dl tejszín vagy joghurt 3 evõkanál mustár fokhagyma, só, babérlevél.

  • Málnatorta

    MálnatortaA mogyorós csókot klopfolóval összetörjük. A megolvasztott vajat jól eldolgozzuk a morzsával, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk és kb. fél órára hűtőbe állítjuk. Vízben feloldunk 18 g zselatint. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A citromlevet felmelegítjük, majd félrehúzzuk, és elvegyítjük a feloldott zselatinnal. Kb. 3 ek. joghurttal kikeverjük, az ízesített joghurtba dolgozzuk, és dermedésig hűtőszekrénybe állítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtkrémbe forgatjuk.

  • Becsinált leves

    Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 csomag mirelit vegyes zöldség, 1 kanál zöldpetrezselyem, 1 vöröshagyma, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj;

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, l nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók:

    - 4 sárgarépa
    - 2 fehér répa
    - 1 zellergumó
    - 1 kisebb káposztadarab
    - 2 fokhagyma
    - 1 vöröshagyma
    - erõleveskocka

  • Méhkas süti

    Hozzávalók :

    24 dkg darált keksz, 13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó, 2-3 ek. rum, 4 ek. tej

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Vadas gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.