rss
  • Banánropogós

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 érett banán (az sem baj ha puha), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evokanál cukor, 2 evokanál citromlé, 1 csapott teáskanál sütopor, csipetnyi só, olaj a sütéshez, és a tetejére kevés porcukor;

    Elkészítése:

    A banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé surubb legyen. Belekeverjük a porcukrot, a sót és a sütoport, végül beledolgozzuk a citromos banánt, és még 2 evokanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk állni. Közben bo olajat forrósítunk.

    Teáskanállal kis szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük. A tésztamassza sülés közben nagyra no. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk, és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. (Vigyázat! A tésztában lévo cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen!)


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Majonézes burgonyasaláta

    Hozzávalók: 2 kg burgonya, 4 fej nagyobb lilahagyma, 3 doboz tejföl, 3 nagy tubus majonéz, ecet, só, cukor, olaj.

  • Gazpacho leves

    Gazpacho levesA zöldségeket jó alaposan megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk , akkor ezeket a zöldségeket zsemlemorzsával vagy szárazabb kenyérrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, és jó alaposan dolgozzuk össze őket. Ha teljesen összedolgoztuk engedjük fel húslevessel, de csak annyival, hogy jó sűrű levest kapjunk. Ezután még egyszer jó alaposan keverjük el, és hűtsük le a levest. Tálaláskor szórhatunk a tetejére egy kis apróra vágott petrezselymet. Aki szereti a csípőset az tehet bele egy kis chili paprikát is.

  • Sajtos gombóc

    Hozzávalók: 30-40 dkg burgonya, 4 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez.

  • Tejszínes burgonya

    Hozzávalók: 2dl tejszín, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg burgonya.

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Csirkemell süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.

  • Rizlingkocsonya

    Hozzávalók: 6 lap zselatin, 4 dl rizling, 2 ek cukor, 40 szem szõlõ.

  • Casino tojás

    Hozzávalók: 5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, mustár, szardellapaszta ízlés szerint, aszpik, és besamel.

  • Majonézes virslisaláta

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Bundás alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, 240 gramm liszt, 1 db tojás, 350 ml tej, 1 csipet só, 1 ek méz, 1 ek olaj.

  • Burgonyagombóc

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, áttört burgonya, 1 evõkanál búzadara, 1 evõ­kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Francia fejes-saláta

    A külsõ levelétõl megfosztott fejes-salátáról megmosás után a vizet lecsepegtetjük, két kemény tojás szétmorzsolt sárgájához két nyers tojás sárgáját tesszük.

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Párolt marha szelet

    Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.

  • Csokitorta körtével

    Hozzávalók: 1 kg körte, 13 dkg liszt, 12 dkg cukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 csomag sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 15 dkg sütõmargarin, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 dl tejszín.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd az apróra vágott hagymákat kicsit üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk össze. A félig megpárolt hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódott hozzáadjuk a többi alaplevet a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini, az egészet összeturmixoljuk. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt egyet forr és máris lehet tálalni. Pirított kenyér kockákkal lehet tálalni. A leves készíthető fagyasztott cukkiniból is, de természetesen friss cukkiniből sokkal ízletesebb.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Karfiolköret tojással és tejföllel

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, (5 dkg reszelt sajt).

  • Babos káposztaleves

    Hozzávalók: 150 g tarkabab, 400 g savanyú káposzta, 1 db füstölt sertéscsülök 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 30 g zsír, 20 g liszt, 3 dl tejföl, fûszerpaprika, babérlevél, csípõs zöldpaprika.