2024.04.25. - Márk

Banánropogós

Hozzávalók: 2 érett banán (az sem baj ha puha), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evokanál cukor, 2 evokanál citromlé, 1 csapott teáskanál sütopor, csipetnyi só, olaj a sütéshez, és a tetejére kevés porcukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé surubb legyen. Belekeverjük a porcukrot, a sót és a sütoport, végül beledolgozzuk a citromos banánt, és még 2 evokanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk állni. Közben bo olajat forrósítunk.

Teáskanállal kis szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük. A tésztamassza sülés közben nagyra no. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk, és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. (Vigyázat! A tésztában lévo cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen!)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!