Hozzávalók: fél kg kockázott tök, 1 közepes hagyma finomra vágva, 2 dkg vaj, 1 l tej, só, 3/4 csésze cukor, 10 dkg amaretti.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hagymát megfuttatom a vajban, beleteszem a tököt és együtt párolom. Felöntöm a tejjel. Sózom és cukrozom. Hozzáadom az amaretti felét és mintegy fél óra hosszat lassú tûzön fõzöm. Mixerrel összekeverem és visszaöntöm a lábasba. Tálalás elõtt újra felforralom és ha kell ízesítem. A maradék amarettit szétmorzsolom és a levesre szórom.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!