2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Chop suey

Hozzávalók: 35 dkg babcsíra, 1 tojás, 15 dkg bármilyen hús, 4 evõkanál olaj, 2 ek szójaszósz, 1 tk só, 1,5 tk cukor, 2 ek fehérbor, 1 ek paradicsompüré, 4 ek tyúkleves, 1 csipet bors, 2 ek disznózsír, 4 szál zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A felvert tojásból süssön vékony omlettet, majd tegye félre.

Vágja nagyon vékony csíkokra a húst, majd erõs tûzön 2 evõkanál olajon pirítsa 2 percig. Adja hozzá a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és a bor felét, majd pirítsa még fél percig. Ezután öntse bele a tyúklevest, szórja meg borssal és forralja fel. Fél perc kevergetés után vegye le a tûzrõl és tegye félre.

A serpenyõben megmelegített zsíron pirítsa fél percig nagy lángon a vékony karikákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a babcsírát, sózza meg, majd pirítsa még 2 percig. Adja hozzá a húst a szaftjával együtt, és állandó kevergetés mellett párolja még másfél percig.

Tálaláskor az omlettet egészben vagy darabokban szórja a tetejére
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!