2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fokhagymás gombaleves

Hozzávalók: fél kilónyi erdei gomba, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 deci tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors, paprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát. Aranysárgára párolom, beleteszem a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket. Megszórom a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntöm 1,2 liternyi vízzel. Beleteszem a leveskockát és kis lángon mintegy 20 percig fõzöm. Sózom, borsozom és belekeverem a tejfölt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!