2024.04.23. - Béla

Anyós bablevese

Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

Elõzõ este langyos vízben beáztatom a kiválogatott babot. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem fõni a megtisztított gyökérrel és sárgarépával együtt. Mikor megpuhult, a lisztbõl, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe. Az olajból, lisztbõl, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) fõzöm még a levest, majd tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!