rss
  • Gesztenyetorta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag gesztenyemassza, 25 dkg áttört tehéntúró, 5 evõkanál rum, 1 evõkanál kakaópor.

    A kekszet elkeverjük 10 dkg margarinnal és a cukorral. A gesztenyemasszát átkeverjük a túróval és a többi alkotórésszel. Vízzel kiöblített tortaformába simítjuk a tésztát, rá a krémet és egy napra hûtõszekrénybe tesszük. Másnap a karimát levesszük, és a lappal csúsztatjuk a tálra. Tetszés szerint díszíthetjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bercy mártás

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1,5 dl fehérbor, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg hal- vagy húskivonat.

  • Csülök pékné módra

    Hozzávalók: 2 db csülök, 1,5 kg krumpli, 3 dl víz, só, õrölt bors, fokhagyma, majoránna, bazsalikom, 4 fej vöröshagyma.

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Resztelt máj vörösborosan

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertésmáj
    - 3 nagy fej vöröshagyma
    - 1 dl vörösbor
    - étolaj
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - só

  • Párolt körte

    Hozzávalók: 10 dkg vörös rizs, 1 evõkanál pálmacukor, 6 db. közepes nagyságú, kemény húsú, sárga körte, 5 dkg pálmacukor az öntethez.

  • Csirke római tálban

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy mell, 1/2 kg burgonya, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, só, bors olaj.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Kukoricás-gombás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 15 dkg gomba, 15 dkg konzerv csemegekukorica, 5 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál vegeta, kevés só.

  • Túrós-meggyes kókuszgolyó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg félzsíros tehéntúró
    - 0,5 dl tejszín
    - 8 + 3 evőkanál porcukor
    - citrom reszelt héja
    - kimagozott meggybefőtt
    - 2-3 evőkanál kekszmorzsa
    - egy csomag kókuszreszelék

  • Ördögpirula

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt
    10 dkg zsír
    5 tojás
    2 dl forró víz
    1 csipet só

  • Házikészítésû banánfagylalt

    Hozzávalók: 5 személyre: 5 db fagyis pálcika, 5 db banán, egy kocka házicsoki (lehet akár feher csoki is), egy tasak habpor.

  • Nyers almaleves

    3-4 szegfûszeget és 2-3 kisdarab fahéjat forralj 1 dl vízben 5 percig. Közben az almát hámozd meg, csumázd ki és reszeld le.

  • Kecsege vajmártásban

    7 deka vajat fölolvasztunk s egy kanál liszttel kissé pirítjuk. Egy kis fej szétdarabolt hagymát, fél citrom héját, pár szem borst és sót keverve hozzá, felöntjük lassan két merítõkanál melegvízzel s befödve, többszöri kavarás mellett, jól elhagyjuk fõni.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Valentin napi szerelmes levél

    Hozzávalók:1 adag gyors leveles tészta, sárgabaracklekvár.

  • Sörrel locsolt sült karaj

    Hozzávalók:

    - 1,5-2 kg bõrös karaj
    - 1 db jó fajta dobozos sör
    - 4-5 szelet mangalica szalonna
    - 2-3 dl víz
    - só
    bors

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók: 2-3 db kisebb padlizsán, 1 citrom leve, 1 evõkanál olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 13 dkg friss sajt, 2 evõkanál joghurt, fekete olajbogyó és paprika a díszítéshez.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Pompás diótorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 6 db tojás, 12 dkg kristálycukor, só, 11 dkg liszt, 4 dkg darált dió, 1 evõkanál rum, a forma kikenéséhez diónyi ráma, 20-22 szem felezett dió a díszítéshez

    a krémhez: 3 dl tej, 6 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg ráma, 20 dkg darált dió, 2 zacskó vaníliás cukor, 1/2 dl rum