2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Túrós kocka

Hozzávalók: 25 dkg sütõmargarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja+leve, csipet só, ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, rumba áztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj (engedjük el a fantáziánkat).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet és a sütõport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a mandulát, mazsolát stb.

Kikent, kilisztezett õzgerinc vagy kuglófformába öntöm. Elõmelegített sütõben 200-225°C-on megsütöm. (Az õzgerinc formánál ügyeljünk, hogy meg ne égjen!) Tûpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Ha kicsit kihûlt, borítsuk ki, és ízlés szerint díszíthetjük porcukorral vagy csokimázzal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!