rss
  • Bundáskenyér variáció

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és õrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evõkanál olaj.

    loading...

    A sütõt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütõlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fûszereket és a zúzott fokhagymát.

    Minden darab kenyeret belemártok a fûszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütõlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütõbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tûzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alma ade

    Hozzávalók: 1 deci almalé, 2 cl narancsszörp, 1 deci ásványvíz, vagy szódavíz, 1 szelet narancs, 2 kocka jég.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 3 tojássárgája
    - 12 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
    - kb 1-2 kanál tejföl
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - rum
    - porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz

  • Házi gesztenyés tekercs

    Házi gesztenyés tekercsA kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítünk és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd felgöngyöljük.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók: 10-10 dkg krémsajt, trapista sajt, vaj, 1-2 kanál tejföl, só, õrölt bors, reszelt szerecsendió, õrölt édesnemes pirospaprika, metélõhagyma.

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.

  • Spenótlepény

    A spenótot sokan nem szeretik, de így lepényként az íze is kicsit elfogadhatóbb.

  • Nyári paradicsomos bableves

    Hozzávalók: 1 csésze friss fejtett bab, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis karalábé, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 paradicsom, 1 (kis) doboz sûrített paradicsom, 2 húsleveskocka, 1 marék apró tészta, babérlevél, kakukkfû, petrezselyem, bors, só, olaj.

  • Konyakos körtelepény

    Hozzávalók: 2 nagy, kemény körte, 2 db egész tojás, másfél dl tej, fél dl konyak, 2 evõkanál reszelt étcsokoládé, csipetnyi só, 1 mokkáskanál sütõpor, 20 dkg finomliszt, 8-10 dkg porcukor ízlés szerint;

  • Sárgadinnye leves

    Sárgadinnye levesA dinnyéket kettévágjuk, kiszedjük a magházakat, majd karalábévájóval mindkettőből kis golyókat veszünk ki, s hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a sárgadinnyének nincs sima felülete, akkor szeletekre vágottan meghámozzuk és feldaraboljuk. Ezután jó 1 liter vízben megfőzzük a vaníliás cukorral és a cukorral. Kb. 10 perc alatt elkészül. A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük. A pudingot 1-2 evőkanál vízzel, majd a főzőtejszínnel elkeverjük, és beleöntjük a levesbe. Egy percre összeforraljuk, és lehűtjük. Amikor hideg, belerakjuk a dinnyegolyókat, és tálaljuk.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Csevapcsicsa hús nélkül

    Hozzávalók: 2 csomag szójagranulátum, 4 db tojás, 1-1 késhegynyi hagyma-, fokhagymakrém, pirospaprika, 1 fej hagyma, 3 kis paradicsompüré konzerv, 1 kk õrölt bors, 1 tk só, vegeta, sütéshez: olaj.

  • Házi szaloncukor

    Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 10 evõkanál víz és a megfelelõ ízesítõ anyagok: feketekávé, marcipán, kókuszreszelék, kakaó vagy csokoládé és vaj.

  • Pojéka leves

    Hozzávalók:

    0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús), 1 fej hagyma, 1 kisebb karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 12 szem aszalt szilva, Só, bors, 2-3 babérlevél, õrölt pirospaprika, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, tálaláshoz petrezselyemzöld, levesbetétnek: 10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna

  • Sonkás lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Vörösboros marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Almás lepény

    Hozzávalók: 80 dkg alma reszelve, 50 dkg tönköly búzaliszt, 25 dkg sárgarépa reszelve, 1 dl olaj a gyúráshoz, 4 ek olaj a mázhoz, 2 ek olaj a tepsi olajozásához, 3 és 1/2 dl víz, 1 db citrom leve, 1 ek fahéjpor, 1 mk szegfûszeg, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna.

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

  • Piskótából készült húsvéti csibe

    Hozzávalók:

    20 darab csibéhez:

    - 50 dkg piskótatalér
    - 1 dl tej
    - 20 dkg margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 5 dkg kókuszreszelék
    - 5 dkg étcsokoládé
    - piros zselécukor
    - sárga élelmiszerszínezék

  • Kenyérlángos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 db fõtt burgonya, 5 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 4 dkg só és annyi langyos tej, amennyivel kenyér-keménységû kelt tésztát gyúrunk.

loading...