rss
  • Bundáskenyér variáció

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és õrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evõkanál olaj.

    A sütõt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütõlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fûszereket és a zúzott fokhagymát.

    Minden darab kenyeret belemártok a fûszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütõlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütõbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tûzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Trüffeltorta Marc módra

    Hozzávalók: Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt (BL 55), 2 evõkanál kakaó (holland), 1 sütõpor. A krémhez: 2 dl tejszín, 16 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 45 dkg Ráma margarin, 1 dl rum, rumos meggy, 15 dkg holland kakaó.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 2 tojás, 1/4 l tej, só, liszt amennyit felvesz.

  • Garibaldi öntet

    Hozzávalók: 8 evõkanál majonéz, 1 evõkanál Bio mustár, 2 evõkanál fehér balzsamecet, 1 evõkanál kapribogyó, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi Cayenne bors, kis csokor snidling, só.

  • Erdélyi rakott káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg sertéshús, 10 dkg rizs, 3 dl tejföl, 30 dkg füstölt kolbász, pirospaprika, törött bors, majoránna só.

  • Kelbimbóleves

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt tarja, 1 nagyobb póréhagyma, 1 evõkanál vaj vagy olaj, 50 dkg tisztított kelbimbó, 1-2 erõleveskocka, só, bors, 1,5 dl tejszín, kis csokor petrezselyem.

  • Rántott süllõ

    Hozzávalók: kb 1 kg süllõ (fiatal fogas tisztítva), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Pusztapörkölt

    Hozzávalók: 15 dkg v. hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg marhahús, 60 dkg burgonya, 2-2 paradicsom és paprika, köménymag, pirospaprika, só, olaj.

  • Kagyló-krémleves

    Hozzávalók: 1 doboz bármilyen konzerv kagyló, 6 dl fehér hal alaplé (leírása e recept elõtt), 1 nagy sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl sherry (Héliosz), késhegynyi fehér bors, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

  • Mandulás-borjúmájas kocsonya

    Hozzávalók: 50 dkg borjúmájas, 2 dl tejszín, 4 evõkanál tisztított mandula, 4 evõkanál sherry, 1 csapott mokkáskanál pástétomfûszer, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál zselatinpor, fél dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek, narancskarikák.

  • Pulykamelles burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál paradicsompüré, margarin a forma kikenéséhez, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi chili.

  • Kürtõskalács

    1 kiló lisztbõl, 15 deka olvasztott vajból, 5 deka, 1/2 liter tejben felolvasztott élesztõbõl, 6 tojássárgájából és kevés sóból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és annyi cipóra osztjuk, ahány kalácsot készítünk.

  • Sajtos kivi-saláta

    Kedvenc salátájából tépkedjen össze 1/2 fejnyit, kockázzon fel 2 kivit és 1 szeletke Gouda vagy Trappista sajtot.

  • Jeges narancsos tea

    Az elkészített narancsteába öntsünk 1 dl vörösbort és 3 cl rumot. Jégkockával és narancs-karikával díszítsük.

  • Csirke zöldborsós szószban

    Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a fõtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy fõtt rizs illik hozzá.

  • Fokhagymás paradicsomos tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 5 szelet karaj
    - 5 paradicsom
    - 10 fokhagymagerezd
    - fokhagymás pecsenye fûszerkeverék
    - só
    - napraforgó olaj

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Szegedi ágyaspálinka

    Hozzávalók: 1-1 dkg csillagánizs, vaníliarúd, 2-2 dkg szerecsendió, szerecsendió-virág, egész fahéj, gyömbér, szegfûbors, kardamomimag, szegfûszeg, 3-3 dkg ánizsmag, angelikagyökér, borsmenta, 5-5 dkg szagosmüge, borókabogyó, diólevél, áfonya, vagy kökénybogyó, 30 dkg mentolos cukorka, vagy ízlés szerint a gyógyszertárakban kapható mentol-kristály.

  • Margit szelet

    Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evõkanál olvasztott méz, ½ margarin, 1 dl tej, 1 sütõpor.

  • Különleges csontleves

    Hozzávalók:

    1 csirke csontváza (maradék hússal rajta), 75 dkg sertés orjacsont, 50 dkg sonkacsont vagy marhacsont, 2 l víz, 2 teáskanál só, 2 teáskanál szárított garnélarák

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3 db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.