rss
  • Borsos csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1,5 kg-os konyhakész csirke, 1 evõkanál olívaolaj, 1,5 kávéskanál feketebors; 2 evõanál szójaszósz, 1 evõkanál borecet, 4 újhagyma, 1 gyömbérgumó (vagy örölt gyömbér), 1 kávéskanál só.

    loading...

    Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a csirkét 75 percre. Csöpögtessük le és éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húst a bõrös részével lefelé egy tûzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával.

    Serpenyõen forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a borsot, és kevergessük addig, amíg nem érezzük az aromáját. Öntsük a húsra, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be edényünket alumínium fóliával, tegyük gõzre és erõs tûzön fõzzük 30 percig. Tisztítsuk meg, vágjuk fel a körítésnek szánt újhagymát. Ha a hús megpuhult, szórjuk meg a hagymával. Forrón tálalhatjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandulás sült sajt ribizlipürével

    Hozzávalók: 4 doboz camembert sajt, 1 tojás, 3 evõkanál tej, 1 evõkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg mandulaforgács, olaj a sütéshez; a ribizlipüréhez: 40 dkg ribizli, 1 dl rosé bor, 4 dkg cukor, 3 bazsalikomlevél.

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Sonkás töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg fõtt sonka, tojássárgája a kenéshez.

  • Gombás makaróni-torta

    Hozzávalók: 300 g makaróni, 1 ek. olívaolaj, 40 g vaj, 40 g liszt, 4 dl tej, só és bors, 1 vöröshagyma, 300 g csiperkegomba, 10 dkg reszelt sajt.

  • Spenótos tortellini garnélával és pestoval

    Hozzávalók: 40 dkg tetszõleges kész tortellini, 1 doboz garnálarák, 10 dkg parajkrém, 10 dkg pesto, 1 dl pezsgõ, só, bors.

  • Bols Blitz

    Jéggel félig telt borospohárba öntjük elõbb a likõrt, majd a brandyt, feltöltjük gyömbérrel, s a gyümölcsszelettel díszítjük.

  • Lecsós sertésszelet

    Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Gyümölcsös háromszög

    Hozzávalók: 20 dkg méz, 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 1 csomag sütõpor, amennyi tejet felvesz, összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfûszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymákat megpucoljuk, majd felszeleteljük őket. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rátesszük a feldarabolt hagymákat, ízlés szerint megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit tovább pirítjuk még. Először kevés hideg vizet öntünk rá, majd felöntjük a forró levessel és közepes lángon kb negyed órát főzzük. Ha szükséges még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pirítós szeletekre olvasztott sajttal tálaljuk. A hagymaleves nem csak nagyon finom, de egészséges is.

  • Fügés kacsasült

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg egész kacsa
    - 3 ek olvasztott vaj
    - 1 db nagy vöröshagyma négybe vágva
    - 1 db babérlevél
    - 0,5 tk õrölt köménymag
    - 2 tk szárított kakukkfû
    - 1 tk õrölt bors
    - 1 tk só

    Fügés narancsmártáshoz:

    - bõ 3 dl friss narancslé
    - 5 dkg cukor

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy, 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Ruszlán torta

    Hozzávalók:

    50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet

  • Elzászi almalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 4 alma, 4 tojás, 4 dl tej, fél evõkanál fahéj, 50 gramm cukorpótló por.

  • Bee’s Kiss

    Shakerben alaposan összerázzuk, s koktélospohárba szûrjük.

  • Karamellás vegyes befõtt

    Készítsünk karamellát az alábbi módón: kristálycukrot lábasban folytonosan keverve megolvasztunk, míg halványsárga nem lesz.

  • Sült csirke almásan

    Sült csirke almásanA csirkemellfilét és a combfiléket besózzuk, majd szárnyaspáccal is beszórjuk. A tepsialját olívaolajjal nagyon vékonyan kikenjük majd az almacikkekkel kirakjuk az alját. Erre ráfektetjük a csirkehúst és a tetejét is betakarjuk az almaszeletekkel. A húst én dúsítottam egy kis másnapról megmaradt hajdinapalacsinta tészta. A tésztát felcsíkoztam és ráraktam a húsra. Ezután kerültek rá az almaszeletek . Az almaszeleteket beszórtam őrölt tarkaborssal . Felöntöttem a fehérborral majd alufóliával letakartam és a hűtőbe raktam kb. félórára, majd a sütőbe került.

  • Mandulás csirke

    Hozzávalók:
    1 kg csirkecomb, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 60 dkg alma, 10 dkg szeletelt mandula, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál curry, 2 dl húsleves, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, sültcsirke fûszerkeverék;

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

loading...