Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Zsírban a lisztet zsemleszínûre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tûzrõl lehúzva, hogy heve elszálljon fûszerpaprikát, oldunk a magyaros, fûszeres rántásban. Azonnal hideg vízzel felengedjük, hogy a paprika meg ne égjen, mert akkor fekete és keserû lesz. Babérlevéllel, sóval, ecettel ízesítve egy pikáns levest kapunk. Jól kiforraljuk, majd közvetlen tálalás elõtt beleütjük a tojásokat, amiket ne keverjünk szét. Így kis tojás bugyrok keletkeznek. Ha minden tojás a levesbe került, fellangyosított, simára kevert tejfellel, és egy nagy csokor finomra vágott petrezselyem zölddel három percig fõzzük. Így a tojás sárgája folyós marad. Ki-ki, ízlése szerint savanyíthatja ecettel. Ha éppen nem volt tojás, pirított kocka került a levesbe. Ha azonban a tojás is megadott, nagy karéj kenyér, sercli dukált mellé. Az alföldön Zupaként keressék, mert ott úgy magasztalják.