2024.04.25. - Márk

Salsa verde tésztaszósz

Hozzávalók: 8-10 ek extra szûz olíva olaj, 1 ek kapribogyó (ecetes), 1 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg aprított petrezselyemzöld, 5 dkg kenyérbél vagy morzsa, 5 dkg szardella (olajos), 10 ml ecet, 2 db fõtt tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mossuk meg a petrezselymet, az alsó leveleit szedjük le. A szardellákat mossuk meg. A petrezselymet, a fokhagymát, a szardellát, a kapribogyót és az enyhén ecetes kenyérbelet (vagy morzsát) félkörû késsel vágjuk nagyon apróra. Tegyük a keveréket egy edénybe és addig keverjük olajjal, amíg egy kb. tejföl sûrûségû masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a két tojás sárgáját (ha szeretjük). A fõtt tojás fehérjében jól mutat a zöld mártás.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!