2024.04.20. - Tivadar

Tepsis vaddisznóbélszin

Hozzávalók: 60 dkg. vaddisznó bélszin, 4-6 szál sárgarépa, 40 dkg. zöldborsó, 80 dkg. burgonya, 3 - 4 evõkanál étolaj, 2 dl. tejföl, 5-6 dkg. füstölt sajt, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A vaddisznó bélszínt hártyátlanítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben megpároljuk. A sárgarépát tisztítás után vékonyan felszeleteljük (vagy reszeljük), és a zöldborsóval kevés olajon átpároljuk. A burgonyát vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és olajban kisütjük.

Tûzálló tálat kikenünk olajjal, majd alulra burgonyát, felé húscsíkokat, majd sárgarépás zöldborsót terítünk.Meglocsoljuk tejföllel és a burgonyával folytatjuk a rétegezést. Ezt is tejfölözzük, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és elõmelegített sütõben elõbb fóliával takarva, majd anélkül 15-20 perc alatt összemelegítjük, tetején a sajtot kissé megpirítjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!