2024.04.20. - Tivadar

Chilis, fokhagymás csicseriborsó

Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó, ¾ l zöldségleves, 1 fej lilahagyma, 2 fokhagymagerezd, 1 piros chilipaprika, 1 ek. olaj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Áztassuk a csicseriborsót egy éjszakán keresztül. Másnap öntsük le a vizet, majd fõzzük kb. 1 órát a levesben. Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk apró kockákra, tisztítsuk meg a fokhagymát is, törjük át. Mossuk meg a chilipaprikát, magozzuk ki, és vágjuk vékony karikákra. Forrósítsunk olajat egy serpenyõben, süssük világosbarnára a hagymakockákat, majd tegyük bele a fokhagymát is, és süssük meg.

Tegyük bele a chilipaprikát, és süssük ezt is. Szórjuk a hagymás, chilis keverékre a csicseriborsót, keverjük össze, forraljuk fel, Végül sózzuk meg az egészet ízlés szerint.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!