2024.04.20. - Tivadar

Zöldborsós makaróni

Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 25 dkg kifejtett, zsenge zöldborsó, 5 dkg sonka, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 8 dkg vaj, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 mokkáskanál törött fekete bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A makarónit megfõzöm és meleg vízzel leöblítve, jól lecsöpögtetem, majd 2 dkg vajon átforgatom, és melegen tartom. Míg a tészta fõ, a megmaradt vajon megpirítom a zöldborsót, ráteszem a nagyon apró (borsónyi) kockákra vágott sonkát, és felöntöm a tejszínnel. Hozzáadom a leveskockákat, és a törött borssal fûszerezem. Sûrûre beforralom, és a megmosott, nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a fele reszelt sajtot is belekeverem. A ragut a tészta tetejére öntöm, az egészet lazán összekeverem, és azonnal tálalom. A megmaradt sajttal ki-ki meghintheti a tányérján.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!