Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A báránycsontokból és vegyes zöldségekbõl tartalmas csontlevest készítünk. Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a kis kockára vágott bárányhúst, megsózzuk és saját zsírjában pároljuk. Felengedjük kb. 1-5 liternyi szûrt csontlével. Apróra vágott tárkonnyal, kakukkfûvel ízesítjük. Amikor a bárányhús félig puha, a levesbe tesszük a kockára darabolt sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, majd a hasonlóan vágott burgonyát.
Közben világos színû rántást készítünk, amelyet a tûzrõl levéve hideg vízzel és a tejföllel simára keverünk, azután a leveshez öntjük.
Tárkonyecettel kellemes savanykásra ízesítjük. A kitálalt levesbe külön fõzött vajas galuskát teszünk, végül a levest kevés friss, vágott tárkonnyal megszórjuk.