2024.04.20. - Tivadar

Palotai bárányleves

Hozzávalók: 30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A báránycsontokból és vegyes zöldségekbõl tartalmas csontlevest készítünk. Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a kis kockára vágott bárányhúst, megsózzuk és saját zsírjában pároljuk. Felengedjük kb. 1-5 liternyi szûrt csontlével. Apróra vágott tárkonnyal, kakukkfûvel ízesítjük. Amikor a bárányhús félig puha, a levesbe tesszük a kockára darabolt sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, majd a hasonlóan vágott burgonyát.
Közben világos színû rántást készítünk, amelyet a tûzrõl levéve hideg vízzel és a tejföllel simára keverünk, azután a leveshez öntjük.

Tárkonyecettel kellemes savanykásra ízesítjük. A kitálalt levesbe külön fõzött vajas galuskát teszünk, végül a levest kevés friss, vágott tárkonnyal megszórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!