rss
  • Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;

    Elkészítés:

    A rizst gondosan átválogatjuk, majd többször váltott vízben átmossuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi jól ellepi, és addig fõzzük, amíg az összes leve el nem fõ. Ezután ráöntjük a tejet, beleszórjuk a kókuszreszeléket, megsózzuk, és kásává fõzzük. Az összes tejet fel kell szívnia. Végül megöntözzük a narancslével, beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd saját gõzében 15 percig hagyjuk állni. Kihûtjük, végül a fagylaltgépben megfagyasztjuk. A fagylalt, tetszés szerint ízesíthetõ õrölt fahéjjal, reszelt csokoládéval vagy narancshéjjal is. Az ízesítõt csak az elkészülte elõtti percekben adjuk hozzá, hogy ne olvadjon bele a fagylaltba, így annak színét nem sötétíti meg.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, a tálaláshoz 2 dl sárgabaracklekvár, 2 evõkanál rum;

  • Sonkás hagyma

    Hozzávalók: 2 szál vastag póréhagyma, 15 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 tojás, késhegynyi õrölt szerecsendió, só és törött bors ízlés szerint.

  • Tejes kalács (Kuchen)

    Hozzávalók: fél kg liszt, 2 dkg élesztõ, l tojás, 2 kanál tejfel, kb. 2-3 dl tej, 10 dkg cukor, csipet só, 10 dkg vaj.

  • Hagymás-savanykás babsaláta

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 3 fej hagyma, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1 tk almaecet, 1 tk citromlé, vegeta.

  • Tojásos gomba

    Hozzávalók:4 személyre 30-40 dkg gomba(legjobb a természetes, nem termesztett), 5-6 db tojás, egy csomag új hagyma, bors ízlés szerint, egy kevés delikát, egy gerezd fokhagyma, só, étolaj.

  • Rózsaszirom dzsem

    Hozzávalók: 45 dkg erõs illatú sötét színû rózsaszirom, 5,5 dl víz, 45 dkg porcukor, 2 citrom leve, 1 evõkanál rózsavíz.

  • Colbert-vaj

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 citrom leve, 1-1 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem és tárkony, 1 evõkanál sülthúslé, só, törött bors.

  • Burgonyás-mazsolás muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 25 dkg lisztesre fõvõ burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg darált mandula, 1/2 zacskó sütõpor, 1/2 tk fahéj, 10 dkg mazsola, 36 muffinpapír.

  • Zöldségpürével töltött karalábé

    Hozzávalók:

    - 750 g burgonya
    - 4 fej karalábé
    - 1 csomó zsenge sárgarépa
    - 1 csomó tavaszi újhagyma
    - 300 ml zöldség alaplé
    - 150 g sonka
    - 250 ml fõzõtejszín
    - só, bors
    - 150 ml tej
    - 40 g vaj
    - 30 g szezámmag

  • Paksi dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznye paprika, 4 adag gyufatészta.

  • Almás csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál finomliszt, olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), ízlés szerint só, csipetnyi cukor.

  • Túrós spenótos lasagne

    Túrós spenótos lasagneA lasagnelapokat forró, sós vízben kicsit előfőzzük. A spenótot, ha fagyasztott, kiolvasztjuk. Hozzákeverjük a túrót, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább négy gerezd aprított fokhagymát is hozzáadunk. Egy tepsit olajozzunk ki, és béleljük ki egy réteg tésztalappal. A lapokon oszlassuk el a spenótos túró felét, majd fedjük be lasagnelappal, amire öntsük rá az egyik konzervparadicsomot, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Erre közvetlenül öntsük rá a második konzervből a paradicsomot. Oszlassuk el és fűszerezzük.

  • Meggyes muffin

    Hozzávalók:

    400 g meggy, 250 g vaj, 230 g cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 teáskanál sütõpor, 2 ek. cukor, 1 tk. fahéj

  • Sólet

    Hozzávalók:

    10 dkg vajbab, 4 tojás, 1 kg burgonya, 1 kg csontos marhahús, gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi paprika, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, 1 szál sárgarépa, 10 dkg hántolt árpa, zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret. Jégkocka hozzáadása után a poharat friss eperrel díszítsük.

  • Alma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg alma, citromlé, 2 dl víz, 2 dkg liszt, 1,5 dl. tejföl, só, cukor.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Hagymás indiai tészta

    Hozzávalók: 3 közepes fej lilahagyma, egy tömlõ krémsajt (camping, vagy ilyesmi), 5-10 dkg reszelt trappista, só, fehérbors, pici bazsalikom, sok curry, olivaolaj, penne tészta (vagy ami van).

  • Cseresznye leves

    Hozzávalók:

    50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízû pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evõkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, õrölt szegfûszeg, felvert tejszín a díszítéshez

  • Ananászos-kókuszos rombusz

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: a tésztához: 30 dkg liszt 3 tojás, 22 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor 2,5 dl tejszín, 1/2 zacskó sütõpor, a tepsi kikenéséhez margarin, a tetejére: 1 kis doboz körszeletes ananászkonzerv 17 dkg kókuszreszelék, 22 dkg cukor, 2-3 evõkanál tej, 12 dkg vaj vagy margarin, a díszítéshez friss mentalevelek.