Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zsemlét tejbe áztassuk be. Ha jól átázott, a felesleges tejet nyomjuk ki, és törjük át. Tegyük hozzá a felütött tojást, a lisztet, egy csipet sót, s gyúrjunk tésztát. Vékonyan kenjük le a felületét vajjal. Félóra pihentetés után lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kisodorjuk. A szilva nagyságának megfelelõ négyzetekre vágjuk. Magozott szilvabefõttet, vagy fagyasztott, kiengedett besztercei kékszilvát csomagolunk a tésztába. Gombócokat alakítunk ki, és forrásban lévõ vízben kifõzzük. Ha feljön a tetejére a gombóc, akkor jó. Leöblítjük, majd olvasztott vajban átforgatjuk, és túrót morzsolunk a tetejére. Tejfellel gazdagon meglocsoljuk, vaníliás porcukorral megszórva fogyasztjuk. Sósan is igen finom.