Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 50 dkg burgonya, 30 dkg hagyma, 60-70 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg zöldbab, 15-20 dkg bab (konzerv), 10 dkg parmezán sajt (reszelt), 3-4 db répa, 2-3 db cukkini, 2-3 db paradicsom, 1 db leveskocka, 1 csipet só, 2 szál zeller.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mossuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. Egy nagyobb leveses edénybe tegyük a hagymát, a répát, a zellerszárat és a krumplit, a kelkáposztát, a cukkinit, a zöldbabot mindössze két ujjnyi vízzel felöntve. Lassú tûzön fõzzük, majd az elpárolgott vizet ill. a szükséges vizet hogy ellepje ill. hogy leveses legyen, lassanként pótoljuk. Ezután tegyük hozzá a babot és egy leveskockát is. Lassú tûznél kb. másfél óráig fõzzük.
Amikor kész, apró tésztát (mini conchiglie, conchiglie rigati) vagy rizst tehetünk bele ill. olajat locsolhatunk rá és reszelt parmezánnal tálaljuk.