rss
  • Vadas csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

    A hagymát apróra vágom és zsírban aranysárgára pirítom. Hozzáadok egy kis Piros Aranyat, zöldpaprikát, meg paradicsomot és a csirkehúst beletéve pár percig együtt pirítom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Kerül bele még megtisztított sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé vékony karikákra vágva és a felsorolt fûszerekkel ízesítve, lefedve jópuhára párolom az egészet , majd a húst villával egy tálra kiszedem.

    A zöldségeket krumplitörõn átnyomom és mustárral ízesítem. A kristálycukorból karamellt készítek, felengedem vízzel és addig fõzöm, míg teljesen fel nem oldódott. A zölkdséghez öntöm és felfõzöm, ha nem elég pikáns, citromot csavarok bele. A lisztbõl a kefírrel habarást készítek és ezzel sûrítem be a vadas mártást. Beletéve a húst, az egészet felforrósítom. Zsemlegombóc illik hozzá.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Sajtos csirkeburger

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkehús, 10 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. finomra vágott friss bazsalikom, 1 kk. citromlé, 4 magos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Gesztenyepüré badeni módra

    Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütõben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a külsõ, kemény héjat.

  • Citromos keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 csomag sütõpor, 1 citrom reszelt héja, tejföl.

  • Sajttal töltött rántott szelet

    Hozzávalók:

    - 4 szelet karaj
    - só
    - 4 cikk sajt

    A panírozáshoz:

    - liszt
    - 1 db tojás
    - kevés tej
    - só

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 10 db szikkadt kifli, 5 dl tej, 3 evõkanál cukor, 15-15 dkg darált mák és porcukor, 1 tasak vaníliáscukor, 5 dkg mazsola, 5 evõkanál savanykás lekvár.

  • Banános golyó

    Hozzávalók:

    - 3 db nagyobb banán
    - 30 dkg darált keksz
    - 20 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Sárgaborsó fõzelék

    Az elõzõ napon beáztatott borsót leszûröm, leöblítem. Füstöltében kezdem elfõzni. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. Világos rántást készítek, hidegvízzel felöntöm, simára keverem, és ezzel sûrítem a már megpuhult borsót. Lassan forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Elfott levét mindig pótolom. Ha kész, a vöröshagymát kiveszem belole. Áttörve is készíthetõ.

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

  • Nyers almaleves

    3-4 szegfûszeget és 2-3 kisdarab fahéjat forralj 1 dl vízben 5 percig. Közben az almát hámozd meg, csumázd ki és reszeld le.

  • Thai csirkés tekercs

    Hozzávalók: 1/4 csésze cukor, 1/4 csésze krémes mogyoróvaj, 3 ek. szójaszósz, 3 ek. víz, 2 ek. Olaj, 1 teáskanál felaprított fokhagyma, hat darab kis tortilla, 1/2 teáskanál fokhagyma ízesítésû só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 kg kicsontozott, csíkokra vágott, bõr nélküli csirkemell, 4 csésze fagyasztott, darabkákra szedett brokkoli, 1 közepes, vékonyra felvágott vöröshagyma, 1 teáskanál frisse õrölt gyömbér.

  • Töltött fánk

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 55 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 késhegynyi só, 1 evõkanál rum, 15-20 dkg kemény gyümölcsíz, vaníliás porcukor;

  • Bajor tormaleves

    Hozzávalók: 1 szál torma (friss), 30 dkg liszt, 5-5 dl tej és húsleves (leveskockából), 2 dkg vaj, fél citrom (leve), 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, cukor, õrölt fehér bors, só, 1 szelet pirítós, zsázsalevél.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Amerikai oldalas

    Hozzávalók: 4 személyre: 2000 g oldalas, 1 kis üveg ketchup, 100 ml akácméz, 150ml ananászlé, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag zöldfûszer keverék, tejeskukorica és paradicsom a körethez.

  • Tõkehal rizzsel

    Hozzávalók: 50 dkg tõkehal, 30 dkg rizs, 4 fõtt tojás, 4 dl víz, 4 kanál apróra vágott petrezselyemzöld, 2 kanál olaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma.