rss
  • Vadas csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

    loading...

    A hagymát apróra vágom és zsírban aranysárgára pirítom. Hozzáadok egy kis Piros Aranyat, zöldpaprikát, meg paradicsomot és a csirkehúst beletéve pár percig együtt pirítom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Kerül bele még megtisztított sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé vékony karikákra vágva és a felsorolt fûszerekkel ízesítve, lefedve jópuhára párolom az egészet , majd a húst villával egy tálra kiszedem.

    A zöldségeket krumplitörõn átnyomom és mustárral ízesítem. A kristálycukorból karamellt készítek, felengedem vízzel és addig fõzöm, míg teljesen fel nem oldódott. A zölkdséghez öntöm és felfõzöm, ha nem elég pikáns, citromot csavarok bele. A lisztbõl a kefírrel habarást készítek és ezzel sûrítem be a vadas mártást. Beletéve a húst, az egészet felforrósítom. Zsemlegombóc illik hozzá.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgadinnyés-málnás hûsítõ

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 nagyobbacska sárgadinnye, 1 doboz (25 dkg) málna, 1 doboz citromfagylalt (pl. Citrom Sorbet). Tejszínhab (nem kötelezõ).

  • Zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg száraz zöldborsó, bazsalikomos olaj, 1 fej hagyma, 2 kanál rétesliszt, só, majoránna, fokhagymás olaj, petrezselyemzöldje vagy snidling.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, l nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

  • Békacomb nyárson sütve

    Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fûszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütõbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.

  • Olasz bazsalikomos spagetti

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor firss bazsalikom, olaj fél liter paszírozott paradicsom, vagy 2 kis sürített paradicsom konzerv, cukor, õrölt feketebors. Dísznek reszelt parmezán sajt.

  • Burgonyás rántotta

    Hozzávalók: fél kg burgonya, zsír, 6 tojás, 2 evõkanál tejföl, só, bors, zöldpetrezselyem, saláta.

  • Rántott szardínia citrommártással

    Hozzávalók: 2 doboz apró füstölthal-konzerv (pl. sprotni vagy Bückling), 1 db egész tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

    Citrommártáshoz: 1 evõkanál liszt, másfél dl tej, 2 dl kefir, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés cukor és só;

  • Gurulós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz kukoricakonzerv, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.

  • Hollandi mártás

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek fehérbor, 1 tk só, 1/4 tk bors, 1 tk citromlé.

  • Ponty- vagy harcsapaprikás

    Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evõkanálnyi lecsó.

  • Cukkinikarikák fokhagymásan

    Cukkinikarikák fokhagymásanA megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk. A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkini-karikákat először a lisztbe, ezután a fűszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütőbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközővel bélelt tálra rakjuk. Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyérszeletéket kínálhatunk hozzá.

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Kukorica málé

    Hozzávalók: 1,5 liter kukoricaliszt, 2 liter tej, 3 tojás, 3 kanál porcukor, 1 evõkanál vaj.

  • Almás csigafánk

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 db alma 4 dkg élesztõ, 2 dl tej,4 evõkanál cukor 1 citrom, 1 kiskanál fahéj, 4 tojássárgája, csipetnyi só, 6 dkg vaj, a sütéshez: étolaj, a fánk tetejére: fahéjas porcukor;

  • Piperade

    Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 6-8 paradicsom, 3 evõkanál fokhagymás olaj, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 6 tojás, pirított kenyérszeletek, só.

  • Kókuszleves

    Hozzávalók: 1 liter tej, 1 csomag pudingpor, 8-10 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evõkanál kókuszreszelék.

  • Szegedi háziszalámi

    Hozzávalók: 2 kg hízott marhahúst és 1 kg érett disznóhúst 3 mm-es kockákra vágok (nem darálom).

  • Szalonnás lecsó

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kk cukor, só.

loading...