rss
  • Burundi torta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;

    Elkészítés:

    A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor kétharmadát és a vaníliáscukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben hozzáadjuk a maradék cukrot. A habot felkenjük a tojássárgás massza tetejére, rászitáljuk a sütõporral és a pudingporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Kizsírozott (24 cm-es) tortatormába öntjük, és elsimítjuk. Elõmelegített sütõben kislángon 35-40 percig sütjük. A krémhez a zselatint a borral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével összekeverve addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik, majd hagyjuk kihûlni. Amikor kezd zselészerûvé válni, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A kihûlt tésztát 2 lapra vágjuk, majd az egyik lapot a tortaformába visszahelyezve megkenjük a krémmel, és rátesszük a másik lapot. A formát hûtõbe tesszük, és állni hagyjuk, míg a krém meg-szilárdul, majd óvatosan leemeljük a tortakarimát. A mázhoz a csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a lágy margarint, és bevonjuk vele a tortát. A tejszínhabpótlót a tejjel az utasítás szerint elkészítjük, és feldíszítjük a torta tetejét.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Uborkamártás

    A télire eltett savanyított uborkákból kettõt-hármat egész vékony szeletekre vágunk s az elkészített sárgás rántásba beletéve...

  • Marhahusi grenicci módra

    Hozzávalók: 2 bélszínszelet (hátszín is jó), 1dl ketchup, 3-4 szem krumpli, zsír, só, bors, szerecsendió, worchester, mustár, citromlé;

  • Gyümölcsszósz

    Hozzávalók:

    1 üveg meggybefõtt
    3 db alma
    5 evõkanál liszt
    4 dl tej
    2 dl tejföl
    szegfûszeg
    õrölt fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 lapos teáskanál só
    4 evõkanál cukor

  • Szilvás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 3/4 csomag sütõpor, 5 egész tojás, 3 ek. darált dió.

  • Besamelmártás (tejmártás)

    Végy 5 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 3 dl tejet, sót, törött borsot. A vajból és a lisztbõl készíts világos rántást, ezt öntsd fel a forró tejjel, s (például habverõvel) keverd simára.

  • Rántott kelkáposztatekercs

    Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 2 dl sûrû tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, csipetnyi köménymag, só, törött bors ízlés szerint;

  • Banán-datolya torta

    Hozzávalók:

    12,5 dkg lágy vaj, 2 nagy tojás, 18 dkg méz, 1,5 dl író, 1 teáskanál vaníliaaroma, 3 érett banán, 2 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, 0,5 csésze barna cukor, 2 evõkanál holland kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szegfûszeg, 0,25 teáskanál só, 1 csésze puha datolya, 1 csésze dió vagy pekándió

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Gazpacho leves

    Gazpacho levesA zöldségeket jó alaposan megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Ha ezzel megvagyunk , akkor ezeket a zöldségeket zsemlemorzsával vagy szárazabb kenyérrel turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, és jó alaposan dolgozzuk össze őket. Ha teljesen összedolgoztuk engedjük fel húslevessel, de csak annyival, hogy jó sűrű levest kapjunk. Ezután még egyszer jó alaposan keverjük el, és hűtsük le a levest. Tálaláskor szórhatunk a tetejére egy kis apróra vágott petrezselymet. Aki szereti a csípőset az tehet bele egy kis chili paprikát is.

  • Kelkáposzta fõzelék marhapörkölttel

    Hozzávalók a fõzelékhez: 1 közepes kelkáposzta, 50 dkg burgonya, víz vagy erõleves, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál pirospaprika, só, bors. A marhapörkölthöz: 1,5 kg marhahús, 60 dkg vöröshagyma, olaj, só, bors, 2 evõkanál pirospaprika, 2-3 dl vörösbor.

  • Fûszeres, sült sárgarépa

    A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha õ maga is részt vesz az elkészítésében. A fûszeres, sült répa igazán remek!

    “Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.

  • Töltött karalábé

    Hozzávalók:

    20 dkg zöldborsó, 8 kisebb karalábé, 1 cs.újhagyma, petrezselyemzöld, 5 dkg sonka, 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 1 csipet szerecsendió, 2 ek.olj, 5 dkg parmezán sajt

  • Amerikai hamburger

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.

  • Burgonyamártás

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 dkg zsír, egy kevés vöröshagyma, 2 dkg liszt, 3 dl húsleves, 2-3 szem fehér bors, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, citrom vagy citrompótló, só ízlés szerint.

  • Juhtúrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, só, csipet õrölt bors, 1 teáskanál vaj.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók:


    1 kisebb fej karfiol, vagy 1 zacskó fagyasztott karfiol, sajtmártáshoz: 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, grill fûszerkeverék, 10 dkg reszelt sajt (trappista és karaván)

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Lecsós csirke

    Hozzávalók: 1 db 80 dkg-1 kg-os csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 5-6 dkg zsír, 8-10 dkg vöröshagyma, 3 db közepes zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 1-2 dkg só, egy morzsa ételízesítõ, kávéskanál pirospaprika, kávéskanál cukor.

  • Vöröskáposzta gesztenyével

    Hozzávalók: 1.5 kg vöröskáposzta, só, 10 dkg zsír, 5 dkg cukor, 1 dl fehérbor, liszt, sült gesztenye.