rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Burundi torta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor kétharmadát és a vaníliáscukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben hozzáadjuk a maradék cukrot. A habot felkenjük a tojássárgás massza tetejére, rászitáljuk a sütõporral és a pudingporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Kizsírozott (24 cm-es) tortatormába öntjük, és elsimítjuk. Elõmelegített sütõben kislángon 35-40 percig sütjük. A krémhez a zselatint a borral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével összekeverve addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik, majd hagyjuk kihûlni. Amikor kezd zselészerûvé válni, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A kihûlt tésztát 2 lapra vágjuk, majd az egyik lapot a tortaformába visszahelyezve megkenjük a krémmel, és rátesszük a másik lapot. A formát hûtõbe tesszük, és állni hagyjuk, míg a krém meg-szilárdul, majd óvatosan leemeljük a tortakarimát. A mázhoz a csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a lágy margarint, és bevonjuk vele a tortát. A tejszínhabpótlót a tejjel az utasítás szerint elkészítjük, és feldíszítjük a torta tetejét.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk

  • Sztrapacska Anci módra

    Hozzávalók: 50 dkg meghámozott, lereszelt burgonya, 1 tojás, kevés só, liszt, kockára vágott füstölt szalonna, egy kanál zsiradék, 10 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 camping ömlesztett sajt, kevés tej;

  • Magos-burgonyás pogácsa

    Elõkészítés: A burgonyát sós vízben, héjában megfõzzük, majd leszûrjük, meghámozzuk, és azonnal forrón burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihûlni.

  • Párolt káposzta saláta

    Fejes káposztát meggyalulunk s egy lábosba, melyben már elõbb egy fél fej finomra vágott vereshagymát...

  • Perzsa joghurtleves

    Hozzávalók: 6 dl joghurt, 2 evõkanál tejföl, 2 dl víz, 4 kicsi uborka, 1 evõkanál fimomra vágott kapor, 5 dkg héjatlan mandula, 5 dkg mazsola, só.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Burgonya pogácsa

    Egyforma mennyiségben veszünk lisztet, vajat és megfõtt, hidegen reszelt burgonyát. Legjobb, ha már elõzõ napon megfõzzük a burgonyát 4-5 nagyobb fajtát s azután másnap könnyen reszelhetõ. 25 dekát vehetünk mindenbõl, a lisztet kicsit jobban mérhetjük.

  • Tepsiben sült gyümölcsök

    Hozzávalók:

    egy fürt szõlõ
    2 alma
    2 körte
    2 õszibarack
    5-6 szem szilva
    1 citrom
    10 dkg mandula
    10 dkg dió
    3 evõkanál szezámmag
    egy csomag vaníliáscukor
    2-3 evõkanál akácméz
    fél kávéskanálnyi õrölt fahéj
    fél kávéskanálnyi õrölt szegfûszeg
    3-4 evõkanál zabpehely
    egy kevés vaj a sütéshez

  • Alufóliában sült csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Lasagne

    Világos mártás: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 zacskó krémlevespor, 1 kis gombakonzerv, 3 dl tejszín, só, bors.

  • Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletMelegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A megmosott csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére ráteszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig sütjük.Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a rizs illik hozzá.

  • Gesztenyebonbon

    Hozzávalók:

    42 dkg cukor, 3 dl víz, kis vanília, 50 dkg áttört gesztenye, csokoládémáz

  • Birsalmás csirkemáj

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Currys töltött kagylótészta

    Hozzávalók:

    20 dkg csirkemell filé
    3 fél kaliforniai paprika
    1 csokor petrezselyem
    25 dkg óriás kagylótészta
    fél szál póréhagyma
    2 evõkanál olívaolaj
    1 dl fehérbor
    2 evõkanál curry
    2 dl tejszín
    3 evõkanál joghurt

  • Tom burger mikróban

    A zsemléket félbevágjuk,megkenjük vajjal. Ráhelyezzük a szalonna szeleteket,erre rakjuk a pizza szószt,majd ráhelyezzük a sajtot,ráboritjuk a megkent felsõ részét. Porcelán vagy tûzálló tányérra helyezzük és 3.5 percig 650W-os mikróbam sütjük.

  • Cukkinis paradicsomos halnyárs

    Hozzávalók: 50dk fogasfilé, 2 lilahagyma, 2 cukkini, 4 paradicsom, 8 bambusznyárs;

    Páchoz: 1,5dl olívaolaj, só, õrölt bors,1 citrom,1 csokor petrezselyem;

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Gombás rakott krumpli

    Hozzávalók: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.

  • Besameles sajtmártás (rásütni)

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...