2024.03.29. - Auguszta

Feketeerdõ torta

Hozzávalók:

A tésztához: 2 evõkanál Rama margarin, 8 db tojás, 20 dkg barnacukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg kakaó;

A töltelékhez: 1 üveg meggybefõtt (kb. 45 dkg gyümölcs), 3 teáskanál étkezési keménytõ, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy meggylé, 7,5 dl tejszín, 2 evõkanál porcukor, 5 dkg csokoládé;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 8 evõkanál meleg vízzel és a cukorral sûrû krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a margarint, és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítõt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük. A tésztát a sütõpapírral kibélelt formába töltjük, és elõmelegített sütõben 200 C°-on kb. 30 percig sütjük, majd kihûtjük. A meggybefõttet leszûrjük, a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evõkanálnyi levet összekeverünk a keményítõvel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítõvel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihûtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát elõkészítjük és beletesszük az elsõ lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggy-massza felét és a felvert tejszín harmadát az elsõ lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggymassza másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük, és a harmadik lappal befedjük, hidegre tesszük. A maradék egyharmad tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, csillagcsõvel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!