2024.04.19. - Emma

Házi mustár - egyedi recept

Az u.n. magyar-mustár mindennemû francia mustárnál jobb, de csak ott szerezhetõ meg könnyen, a hol szõlõ termesztéssel foglalkoznak.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Készitési módja a következõ: Egy liter édes, sürüre fõzött (barna) mustot forraljunk fel, másodszor is; ha forr, öntsük rá fél kilónyi azon frissen õrlött mustár-lisztre. (A mustár-lisztnek azért kell frissen õrlöttnek lenni, mert különben keserû a liszt.)

A leforrázott mustár lisztet keverjük jó fél óráig folytonosan, hogy az ereje kissé párologjon el. Miután jól elkevertük, öntsünk belé csendesen annyi hideg fõtt mustot, hogy csurgós hig legyen. A mustot vegyitsük jól el a mustár liszttel és öntsük nagy, szüknyaku üvegbe. Az üvegeket dugjuk be jól, mert ugy évekig eláll.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!