rss
  • Ádám torta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 fonott kalács, 8 dl tej, 4 teáskanál liszt, 30 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 tasak vaní1iáscukor, 20 dkg meggy, 10 dkg mogyoró, 1 tasak csokoládés pudingpor; A díszítéshez: tejszínhab, apróra tört mogyoró, meggyszemek;

    Elkészítés:

    A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük, és kenyérpirítóban világosra pirítjuk. 4 dl tejbõl 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel sûrû pépet fõzünk, lehûtjük, majd hozzákeverjük a vajat és 10 dkg apróra tört mogyorót. Felhasználásig hûtõszekrénybe tesszük. A pudingport 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel megfõzzük, majd langyosra hûtjük. Egy kuglófformát kibélelünk a pirított kalácsszeletekkel úgy, hogy a forma széleinél rés maradjon. A mogyorós krémet, a kimagozott, lecsepegtetett meggyet és 2-3 szelet kalácsot rétegesen lerakjuk, míg a forma tele lesz. A tetejére kalács kerüljön. A forma üresen maradó széleit vizes kenõtollal átkenjük, és a hézagokat a pudinggal kitöltjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük, majd tálra borítjuk. Tejszínhabbal és tört mogyoróval díszítjük, a tetejét meggyel körberakjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsszorbet

    Hozzávalók: 3 ek vaniliafagyi, 2 cl fehér vermut (Cinzano, Martini stb.), 4 cl tej, pezsgõ, 2 eper, 1 fél õszibarack, 2 gerezd narancs.

  • Csirkecomb cukkinivel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.

  • Lecsós sertés comb

    Hozzávalók:

    - 6-8 szelet sertés comb
    - só, bors
    - fokhagymakrém
    - ételízesítõ
    - olaj
    - 1 kg burgonya
    - 1 nagyobb cukkini
    - 1 padlizsán
    - 1 patisszon
    - kész lecsó
    - sajt

  • Diétás vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Töltött tojás sütõben

    Hozzávalók: 8 db tojás, 35 dkg túró, 1 dkg só, 2,5 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, 4 db paradicsom, 5 g õrölt bors.

  • Görög rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg darált marhahús (eredetileg bárány)
    - 1 vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek olívaolaj
    - 5 szelet bacon
    - 1 kisebb padlizsán
    - 40 dkg paradicsom
    - 1 kk görög fûszerkeverék
    - 4 ek szárított majoranna (vagy oregánó)
    - 1,25 dl vörösbor
    - 50 dkg tollhegytészta (penne)
    - só
    - 10 dkg reszelt parmezán sajt
    - 4 dkg vaj
    - 1 ek finomliszt
    - 4 dl tej
    - 3 ek zsemlemorzsa

  • Harcsaszeletek kapros-paprikás mártásban

    Hozzávalók: 3-4 adaghoz: 1 szelet kenyérszalonna, 4-6 szelet harcsafilé, fokhagymás fûszerkeverék, bors, szárított vagy friss kapor, 2 db halászlékocka, 2 dl tejföl, 1-2 ek liszt.

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

  • Édes sütõtökpüré-leves

    Hozzávalók: 2 nagyobb szelet nyers sütõtök, 1 pohár tejszín, 1 teáskanál cukor, 5 dkg füstölt sajt, csipet só;

  • Párizsikrém

    A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg habosra kevert margarinnal, 1-2 evõkanál kefírrel, egy kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral, petrezselyemzölddel.

  • Fõzelék kínai kelbõl

    Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel, fél kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 1 db babérlevél, kevés tárkonyfûszer, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, vegeta.

  • Tepsis rakott máj

    Tepsis rakott májA sertésmájat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és 3 evőkanál olajon, kevés majoránnával ízesítve, állandó kevergetés mellett átsütjük. Egy másik edényben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a saját elvét el nem főtte. Egy kivajazott tűzálló tálba először egy réteg májat teszünk, majd a hagymás gomba következik, és így folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Fontos, hogy a tetejére máj kerüljön. Majd ezt forró sütőben átsütjük, majd a tetejére öntjük a mártást.

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Zselécukros szelet

    Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütõporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál törött fehér bors, 3 evõkanál liszt;

  • Bolond körte

    A keverõgépbe tegyük az elsõ öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba.