rss
  • Kapros túrós csusza

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;

    Elkészítés:

    A rusztikus féltenyérnyi házi csuszatésztát bõ, sós forró vízben kifõzzük. Forró vízzel leöblítjük -azért, hogy a tésztát ne hûtsük le-, és kevés szalonnazsírban átforgatjuk. Ha szükséges picit megsózzuk.
    A tésztának tûzforrónak kell lennie! Így tálaljuk. A tésztára rátörjük a leveles zsíros túrót, tejfellel gazdagon meglocsoljuk, majd finomra vágott friss kaporral és csusza tepertõvel megszórjuk
    A csuszatepertõ nem más, mint apró kockára vágott húsos bacon szalonna megpirítva. Ezzel koronázzuk meg a tésztát.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

  • Almamártás

    Hozzávalók:

    50 dkg alma, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 2 evõkanál cukor, 1-1 késhegynyi õrölt fahéj és õrölt gyömbér, csipetnyi só

  • Spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Különleges rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 csokor zöldhagyma, 2 sárgarépa, 1 kisebb karalábé, 10 dkg zöldborsó (fagyasztott), 10 dkg trappista sajt reszelve, 10 dkg füstölt szalonna, 2 csokor petrezselyemzöld, 2 pár virsli, 2 dl tejföl, só és törött bors, tyúkhúsleves-kocka, margarin, pirospaprika.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Margit szelet

    Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evõkanál olvasztott méz, ½ margarin, 1 dl tej, 1 sütõpor.

  • Csíkos kalács

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5,5 dl tej
    - 10 dkg élesztõ
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 1 kg finomliszt
    - 2 tojás
    - 15 dkg porcukor
    - 1 mokkáskanál só
    - 15 dkg margarin

    A kakaós részhez:

    - 3 evõkanál keserû kakaópor
    - 4 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 8 dkg margarin
    - 8 evõkanál csokoládés mogyorókrém
    - 9-10 evõkanál cukrozott kakaópor
    - 2 kiskanál õrölt fahéj

  • Burgonyás kenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.

  • Vegyes rizstál csirkével

    Hozzávalók: 5 pohár rizs, 60 dkg csirkehús, 5 dkg sonka, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1/2 l tyúkhúsleves, 41/2 doboz konzerv borsó, só, bors, ételízesítõ.

  • Roston sült süllõ

    Hozzávalók: 4 db süllõ, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Rakott kel másképpen

    Hozzávalók: 1 szép zsenge kelkáposzta, só, margarin, 30 dkg kockára vágott, fõtt, füstölt hús, 3 evõkanál morzsa, 4 dl tejföl.

  • Kovászolt cékla

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 7 dkg kenyér, 2,5 l víz, fokhagyma.

  • Tejszínes kukoricás hús

    Hozzávalók:

    - 0,5 kg sertés hús (lapocka)
    - 2 fej lila hagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 kis darab fokhagyma
    - 2,5 dl tejszín
    - 2 ek. liszt
    - só, bors, majoranna
    - 1 dobozos kukorica
    - tészta a körethez

  • Stefánia-Omlett (édes, vagy sós)

    Hozzávalók: 3 deka vaj, 3 deka liszt, 1 és fél deci tej, ( ha édes ) 8 deka porcukor ( ha sós ), mokkakanál só és kevés citrom héja, vanília, 3 tojás sárgája, 3 tojás habja.

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók:

    1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj; a krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Ajvar

    Hozzávalók: 2 kg vastaghúsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, törött bors, csípõs paprika, cukor, és ecet ízlés szerint.

  • Sonkás tojás

    Hozzávalók: sonka szeletek, tojás, olaj.

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Kávékrémes

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.