2024.04.20. - Tivadar

Üvegtészta zöldséggel

Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta, 25 dkg csirkemell, só, bors, 1 ek étkezési keményítõ, 2 újhagyma, 12 dkg szójacsíra, 10 dkg barna csiperke, 6 ek mogyoró olaj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 ek szójaszósz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az üvegtésztát áztassuk be kb 10 percig forró vízbe, majd szûrjük le, és jól csepegtessük le. A csirkemellet mossuk meg, és töröljük szárazra. A húst metéljük csíkokra, sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg a keményítõben. Az újhagymát tisztítsuk meg és szeleteljük fel vékonyra. A szójacsírát mossuk, és csepegtessük le. A gombát tisztítsuk meg, öblítsük le és vágjuk négyfelé. Forrósítsunk fel olajat és süssük a csirkehúst aranybarnára, majd szedjük ki és tegyük félre. Tegyük az edénybe a gombát és az újhagymát, pirítsuk meg és vegyük ki ezeket is. Most a tésztát tegyük az edénybe és pirítsuk 20 másodpercig. Adjuk hozzá a szójacsírát, és további 20 másodpercig pirítsuk. Ezután a csirkemellet, az újhagymát és a gombát melegítsük fel. Végezetül ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és szójaszósszal.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!