2024.04.23. - Béla

Diós sajtos töltött csirke dióbundában

Hozzávalók: 4 db csirke mell, 100 g krémsajt, 100 g dió, 20 g vaj, 1 db zsemle, gyömbér, só, õrölt bors;

Panírozáshoz: 100 g liszt, 2 db tojás, 80 g zsemlemorzsa, 80 g dió, olaj a sütéshez;

Vajas sárgarépához: 400 g sárgarépa, 50 g vaj;

Ízlés szerint: cukor, só, 1 csomag petrezselyemzöld;

Burgonyapüréhez: 800 g burgonya, 1 dl tej, 80 g vaj, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Hámozzunk meg egy zsemlét. Áztassuk be, és mindjárt jól nyomjuk ki. Vajban a durvára vágott diót gyengén megpirítjuk, kihûtjük, majd a zsemléhez keverjük. Hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, sóval, õrölt fehérborssal, gyömbérrel, pikáns tölteléket keverünk. Ha lágy lenne, darált diót vagy egy kevés zsemlemorzsát tegyünk hozzá. A csirkemelleket, ha szükséges kicsontozzuk, bõrét levesszük, és a szárny felöli részénél hegyes vékony késsel felszúrjuk. A diós töltelékkel itt betöltjük, hústûvel a nyílást lezárjuk. Sózzuk, fehérborssal meghintjük, majd lisztben felvert tojásba és zsemlemorzsás dióba bundázzuk. Bõ forró olajban aranysárgára sütjük. Papírkendõn pihentetjük, majd a hústût kivesszük, és rézsútosan szeletelve tálaljuk. Vajban párolt új sárgarépával (baby karottával) kitûnõ. A kis sárgarépákat kevés vajban, kis víz aláöntésével pici cukor és só hozzáadása mellett ropogós puhára pároljuk, majd petrezselyemzölddel megszórjuk.

Burgonya püré! Ez az egyszerû, és igen kitûnõ köret mennyi bosszúságot okozhat. Kérem próbálják ki úgy, ahogy én készítem. Sós burgonyát fõzök egy kis ételízesítõvel. Ügyelve, hogy a burgonya ne fõjön, ázzon szét. Jól leszûröm, és forrón áttöröm. Nem passzírozom szitán, mert ha nem jó minõségû a burgonya, nyúlós lesz. Forrásban lévõ tejjel habverõvel habosra keverem, majd vajjal még habosítom, és csak ekkor sózom. Tetejére kevés tejet teszek vagy zsúrfóliával, lecsomagolom. Így nem bõrösödik, szárad ki a felülete. Erre még kis unokám is azt mondta "fiom papám".

A burgonyapürét ízesíthetjük sajttal, zöldborsó pürével, vagy egy instant krémlevest keverve hozzá kitûnõ új ízt varázsolhatunk vendégeinknek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!