2024.04.25. - Márk

Bajor májashurka

Hozzávalók: 1 kg fejhús, 1 kg tokaszalonna, 1 kg máj, 1 liter abalé, 7 dkg só, 15 dkg apróra vágott hagyma, 2 ek zsír a hagyma párolásához, 5 kk õrölt feketebors, 3 kk majoranna, késhegynyi szegfûbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húsféléket enyhén sózott vízben puhára fõzöm, majd onnét kivéve lehûtöm, majd ledarálom. Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom, hozzáadom a darált hozzávalókat, sózom, és beleteszem a fûszereket. Abalével beállítom a speckó töltési sûrûséget. Lazán beletöltöm a jól kimosott vastag hurkabélbe. A 80 fokos abalében mintegy 45 percig abálom. Onnét kiszedve beleteszem a hidegvizes edénybe. Ropogósra sütöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!