rss
  • Amaretti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

    Az összes mandulát beleszórom a lobogó, forró vízbe, lehámozom, majd jól megszárítom (ehhez a legjobb rövid idõre betenni a gyengére állított sütõbe). A mandulát mozsárban adagonként cukorral igen apróra õrlöm, majd az összeset egy tálban elkeverem a maradék cukorral.

    A tojásfehérjét enyhén felkeverem és annyit adok a masszához, amennyivel kemény tésztát kapok. A sütõt 120 fokra elõmelegítem. A sütõlemezt beborítom alufóliával, a tésztát dióméretû halmokban a lemezre teszem egymástól kissé távolabb. Megszórom porcukorral, majd kb fél óráig sütöm. Utána száradni hagyom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Forró karamellás tej

    Hozzávalók: 8 dkg cukor, fél liter tej, 1,5 dl tejszín, 1 ek barna cukor, késhegynyi fahéj.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Tepsis libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 4 paprika, 1 hegyes erõs paprika, 2-2 paradicsom és vöröshagyma, 1 kg krumpli, 1 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 mk. bors, 1 csapott ek. só, 4 gerezd fokhagyma.

  • Kókuszos ananászturmix

    Hozzávalók: 1 kicsi ananász, 1 dl kókusztej, 1 kicsi banán, 1 alma (savanyú), 1 kiskanál méz, 1 dl ásványvíz.

  • Korhely-hagymaleves recept

    Hozzávalók:
    10 dkg füstölt szalonna, 4 fej vöröshagyma, egy csapott evõkanál liszt, só, késhegynyi pirospaprika, ecet

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Hagymás tarja chilisen

    Hagymás tarja chilisenA fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük 1 órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra vágjuk. A hagymakarikákat lisztezzük, és bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük.

  • Lúdláb

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
    A krémhez: 7 csapott evõkanál liszt, 7 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál kakaópor, 4 dl tej, 25 dkg margarin, ízlés szerint rum, 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Marhahús leves

    Hozzávalók: 1 kg marhahús, l kg levescsont, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, l db karalábé, 1 db zeller, néhány levél kelkáposzta, l fej vöröshagyma, 2-3 db gomba, só, 5-6 szem bors, ízlés szerint darab gyömbér.

  • Sörös kukoricafánk

    Hozzávalók: 1 doboz kukoricakonzerv, 1 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál kukoricaliszt, 1 dl barna sör, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sütõpor, kevés finomliszt;

  • Szilvaleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg szilva
    - pár szem szõlõ
    - 1-1,4 l víz
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 6 evõkanál kristálycukor, méz vagy édesítõ
    - 1 evõkanál liszt
    - csipet só
    - szegfûszeg
    - fahéj
    - citromlé

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Fûszeres mézeskalács

    Hozzávalók: 10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kávéskanál gyömbér, szegfûszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.

  • Túrós rétes (édes)

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Gyors tejfölös pogácsa

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.

  • Babsaláta avokádóval

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, só, 500 g koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 4 ek. fehérborecet, bors, cukor, 8 ek. olívaolaj, 1 cs. zöldhagyma, 1 avokádó, 1 cs. bazsalikom.

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Csirkeleves currysen

    Csirkeleves currysenA megtisztított hagymát és zellert megreszeljük, és az olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel, majd fölengedjük 1 liter vízzel, teszünk bele 1 húsleveskockát, fűszerezzük curryval és borssal, és beletesszük a csirkeaprólékot. Takaréklángon puhára pároljuk. Ha elkészült, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 fej vöröshagyma, 1 zeller, 2 kanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 húsleveskocka, törött bors, 1/2 mokkáskanál curry, 1 csomó zöldpetrezselyem. Jó étvágyat kívánunk hozzá!