2024.04.19. - Emma

Savanyított káposzta - eredeti recept 1811-bõl

Hozzávalók: fehérkáposzta, só, kevés liszt, illeszkedõ falap tetõvel ellátott kõedény, kõbõl készült súlyok.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Végy szép kemény káposztafejeket, vágd ketté, vedd ki a torzsáját és gyaluld le. Végy egy kõedényt, szórj el az alját egy maréknyi lisztet, egy kis marék sót, tégy belé egy sajtár káposztát és csak egy kis marék sót. Ne tégy több sót bele, mert különben tele lesz.

Tömd meg jól egy döngölõvel és járjál el ugyanígy, míg el nem fogy az összes káposzta. Teríts bele egy szalvétát, arra tégy deszkafedelet, majd nyomasd le kövekkel. Ha másnapig nem engedne levet a káposzta, akkor töltsd fel vízzel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!