rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Babgulyás füstölt csülökkel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evokanál liszt, só, bors, majoránna, kakukkfu, szurokfu, bazsalikom, borsikafu.

    A csipetkéhez: 1 tojás, csipet só, olaj annyi liszt amennyit a tojás felvesz, hogy kemény tésztát gyúrhassunk.

    A babot és a füstölt csülköt elõzõ este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettõt odatesszük fõni, amikor félig megfõtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstöltcsülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább fõzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék na meg a csülök, ekkor kezdjük fûszerezni. Elõször megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántom. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre fozzük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.

  • Pekingi csirke

    Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.

  • Bereznay Tamás: Fõzni gyerekjáték

    Bevált receptek sietõs anyukáknak

    Mit fõzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit fõzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit fõzzek, ami mindezen túl még lehetõleg egészséges is? Bereznay Tamás könyve ezekre a naponta felmerülõ kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak.

  • Túrós palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 25 dkg túró, 1 pohár tejföl, 1 cs vaniliás cukor, 2 ek rumban áztatott mazsola, porcukor, citromhéj.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Vajas krumplis pogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg áttört fõtt burgonya, 1 sütõpor, 1 kk só, fél dl tejföl, 1 tojás.

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Sült libamáj pirított szõlõszemekkel

    Hozzávalók:

    1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs

  • Mazsolás álom

    Elõkészítés: Vastagon meghámozunk 4 narancsot, és kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegõ levet felfogjuk. A maradék 4 narancs levét kicsavarjuk.

  • Ropogós fûszerlevelek

    Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

  • Besamel mártás

    A besamel mártás vagyis a tejmártás így készül: 5 deka lisztbõl és 5 deka margarinból világos rántást készítek (lassú tûzön és kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni).

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Málnatorta

    Hozzávalók:

    8 fehér zselatinlap
    4 pohár málnás és almás joghurt
    3 dl sima joghurt
    5 dkg cukor
    2 kanál citromlé
    3 dl tejszín
    10 dkg málna
    10 dkg tejcsokoládés keksz

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Gesztenyés almatorta

    Hozzávalók: 1 db kör alakú piskótalap, 2 evõkanál baracklekvár, 1 csomag gesztenyemassza, 1 kg alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfûszeg, fahéj.

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só,1 mokkáskanál sütõpor.

  • Tojás Josephine Baker módra

    Elõször besamelt készítünk 11 dkg vajból, 5 dkg lisztbõl és 2.5 dl tejbõl. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...