2024.04.23. - Béla

Bolognai borjúvelõ

Hozzávalók: 10 dkg borjúvelõ, 10 dkg csirkemáj, 10 dkg pácolt nyelv, 10 dkg ementáli sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Forraljunk vizet egy lábosban, és tegyük bele a velõt. Forraljuk pár percig, majd vegyük ki, és csöpögtessük le, tisztítsuk meg. Fogjunk egy serpenyõt, olvasszunk fel benne 2 dkg vajat, és pitítsuk benne 10 percig a velõt. 10 perc elteltével vegyük ki a velõt, és tegyük bele a májat. Pirítsuk, majd sózzuk meg. Fogjuk a hurkapálcákat, és ráhuzzuk a hozzávalókat.

Készítsünk egy edénybe tejmártást a tejbõl, a maradék vajból és a lisztbõl. Mikor már kész, vegyük le a tûzrõl, és tegyük még bele a sót, a reszelt sajtot és a tojás sárgáját. Keverjük jól össze, és forgassuk meg ebben a nyársakat. Tegyük õket egy tálra, hagyjuk hogy megszilárduljon kicsit a mártás rajtuk. Ezután a felvert tojásfehérjében, majd zsemlemorzsában forgatjuk meg a nyársakat. Végül süssük ki õket forró olajban. 35 perc alatt elkészíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!