rss
  • Bolognai borjúvelõ

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg borjúvelõ, 10 dkg csirkemáj, 10 dkg pácolt nyelv, 10 dkg ementáli sajt.

    Forraljunk vizet egy lábosban, és tegyük bele a velõt. Forraljuk pár percig, majd vegyük ki, és csöpögtessük le, tisztítsuk meg. Fogjunk egy serpenyõt, olvasszunk fel benne 2 dkg vajat, és pitítsuk benne 10 percig a velõt. 10 perc elteltével vegyük ki a velõt, és tegyük bele a májat. Pirítsuk, majd sózzuk meg. Fogjuk a hurkapálcákat, és ráhuzzuk a hozzávalókat.

    Készítsünk egy edénybe tejmártást a tejbõl, a maradék vajból és a lisztbõl. Mikor már kész, vegyük le a tûzrõl, és tegyük még bele a sót, a reszelt sajtot és a tojás sárgáját. Keverjük jól össze, és forgassuk meg ebben a nyársakat. Tegyük õket egy tálra, hagyjuk hogy megszilárduljon kicsit a mártás rajtuk. Ezután a felvert tojásfehérjében, majd zsemlemorzsában forgatjuk meg a nyársakat. Végül süssük ki õket forró olajban. 35 perc alatt elkészíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tökfõzelék (tejfölös tök)

    Hozzávalók: 60-80 deka gyalult tök, 6 deka zsír vagy vaj, 5 deka liszt, 5 deka reszelt vöröshagyma, kis evõkanálnyi kapor, só, 2 deci tejföl, 2 evõkanálnyi ecet vagy citromlé, 3 deka cukor;

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Sajtos sonkanyárs

    Hozzávalók: 25 dkg trappista sajt, 25 dkg gépsonka.

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

  • Málnakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg málna, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 2 dl vörösbor, egy csipetnyi õrölt szegfûszeg, 2 evõkanál porcukor.

  • Csirkehúsos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkemell, 15 dkg zöldborsó, 20 dkg édeskés alma, 20 dkg csemege uborka, kis majonéz, mustár, pici só, pici édesítõ, 2 kanál tejfel.

  • Finom káposztaleves

    Hozzávalók: 75 dkg sertéscsont, 25 dkg sertésszív, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók:


    50 dkg kelbimbó, 5 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász ( vagy 2 db virsli), 4 dkg vaj, liszt, 4 dl tejföl, só, szerecsendió, õrölt bors, kakukkfû, 1 kis marék eperlevél tészta

  • Sajtos pirítós I.

    Nem túl vékonyra vágott kenyérszeleteket a közepükön vastagon megvajazzuk, sajttal beborítjuk.

  • Hunyadi torta

    Hozzávalók:

    25 dkg gesztenyemassza,10 dkg porcukor, 7 db tojás, 7 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum, 2 cs vaníliás cukor, 8 dl tejszín, 1/2 dkg zselatin

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Csirkés krumplisaláta

    Hozzávalók: 50 dkg karikára vágott paradicsom, 1 fej lilahagyma, 2 zellerszár, 16 evõkanál majonéz, 1,5 teáskanál só, 3 tk. citromlé, 1 tk. chili fûszerkeverék, 1 tk. õrölt kömény, 50 dkg apró burgonya, 40 dkg fõtt csirkehús csíkokra vágva, 2 evõkanál napraforgómag, kaliforniai paprika.

  • Sajttal töltött virsli

    Hozzávalók: virsli, sajt, mustár, vékony füstölt sonka szeletek.

  • Almaboros puncs

    Hozzávalók: 1 liter almabor, 4 dkg fahéjas cukorszirup, 6 szegfûszeg, 2 darabka fahéj, csipetnyi, szerecsendió (reszelt), csipetnyi õrölt gyömbér, 2 narancs, 1 citrom.

  • Havas háztetõ

    Hozzávalók:

    6 db tojás, baracklekvár, 10 dkg ráma, 1 cs. vaníliacukor, porcukor, és reszelt citromhéj.

  • Hamis hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi õrölt bors, 1 evõkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Fonott kalács

    A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztõvel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Ezt követõen a tésztát 6 egyenlõ részre osztjuk. A kis darabokat kisodorjuk, a krémmel mindegyiket megkenjük.

  • Buenosi marhapörkölt (Argentína)

    Hozzávalók: 1 kg tarja kockára vágva, 1 ek. csípõs pirospaprika, 25 dkg kockára vágott füstölt sonka, 35 dkg áztatott fehér szárazbab, 2 ek. zsír, 1 felkockázott nagy hagyma, 1 hámozott, kimagozott aprított paradicsom, 1 csésze fõtt kukorica (só nem!).

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.