2024.03.29. - Auguszta

Csokoládés kocka

Hozzávalók: 15 dkg kiskockatészta, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg keserû (ét) csokoládé, ízlés szerint porcukor, 2 tojás, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál porcukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévõ, enyhén sózott tejbe szórom, és megfõzöm. Mire megpuhul, a tejet mind magába szívja. Ez kb. 10 perc alatt megtörténik, azonban nem szabad magára hagyni, nehogy a tej az edény aljához kapjon. A tojássárgákat kikeverem a porcukorral és csipetnyi sóval, majd a tejszín felét apránként hozzákeverem. A csokoládét belereszelem, és hozzákeverem a tojásfehérjékbõl vert kemény habot is. A masszába óvatosan beleforgatom a tejes tésztát, és a vajjal kikent, valamint porcukorral beszórt lapos tûzálló tálba vagy kis tepsibe simítom. Elõmelegített, forró sütõben addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a tojásos krém. A tésztát hagyom kihûlni, és kockákra vágom. A megmaradt tejszínbõl kemény habot verek, és mindegyik kockára egy-egy habpöttyöt nyomok. Reszelt csokoládéval megszórva kínálom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!