rss
  • Sajtban sült csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 tojás, 1 dl tej, 3-4 evõkanál liszt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 teáskanál currypor, 1 csapott teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

    loading...

    Elkészítés:

    A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. Húskalapáccsal gyengén megveregetem, megsózom. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a fûszereket és a maradék sót, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Annyi liszttel keverem össze, hogy sûrû palacsintatésztát kapjak. A csirkemell-szeleteket elõször lisztbe mártom, majd a sûrû tésztában megforgatom és bõ, forró olajban, takaréklángon, aranysárgára sütöm. (Nem szabad hirtelen, erõs lángon sütni, mert a bunda azonnal megbarnul, de a csirkemell-szelet nem sül át.) Párolt vajas zöldség és tartármártás illik hozzá, de jó nagy tál salátával is nagyon finom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Aranygaluska - kakaósan - vaníliasodóval

    Hozzávalók: 65 dkg liszt, 3 dl tej, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, csipetnyi só, 4 tojás sárgája, 10 dkg olvasztott margarin, 1 narancs reszelt héja, 5 dkg élesztõ. A szóráshoz: 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kakaópor, és 1 ek. õrölt fahéj keveréke. Kenéshez: 20 dkg olvasztott margarin. Vaníliasodóhoz: 1,2 l tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor, 8 tojás, 20 dkg porcukor.

  • Sajtban sült csirkemell

    A csirkemelleket (vagy pulykamellet) egy kicsit megklopfolom, besózom, azután bepanírozom a következõ módon: elõször lisztbe forgatom, majd tojásba, reszelt Trappista sajtba, megint tojásba, végül zsemlemorzsába.

  • Töltött gombafalatok

    Töltött gombafalatokA gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, majd a belsejét is alaposan kimossuk és lecsöpögtetjük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, Piros Arannyal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, az összevágott gombaszárakat is hozzáadjuk, még 10 percig együtt pároljuk nyitott serpenyőben. Az így elkészített masszát kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy felvert tojást, és megtöltjük vele a gombafejeket. Kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, kevés bort öntünk alá.

  • Csokisrúd

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg kakaópor
    - 20 dkg porcukor
    - 5 dkg zselés cukor
    - 10 dkg mazsola
    - 15 dkg darált dió
    - 25 dkg háztartási keksz
    - 25 dkg margarin

  • Articsóka, mártással

    4 közepes articsóka, 1 l víz, 6 dkg vaj, 2 dl kefir, 1 ek. petrezselyemzöld, 4 ek. rozsliszt, só, fél citrom, só.

  • Görögös csirke

    Hozzávalók:

    - 2 csirkemell
    - 4 alsócomb
    - 4 szárny
    - 1 közepes cukkini
    - 4 nagy burgonya
    - 4 paradicsom
    - 5 db lilahagyma
    - 2-3 zöldpaprika
    - margarin
    - étolaj
    - gyros fûszerkeverék
    - magyaros fûszerkeverék

  • Meggyes szarvacska

    Hozzávalók: 20 dkg szarvacskatészta, fél liter meggybefõtt vagy jó érett friss meggy, 4 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), a meggy édességétõl függõen cukor, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Töltött uborka

    Hozzávalók: 4 közepes uborka, 20 dkg túró, 10 dkg mozzarella sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 késhegynyi borsikafû vagy friss aprított borsika, fél csomag friss kapor, szójaszósz vagy só ízlés szerint.

  • Paprikásmártás (klasszikus)

    Hozzávalók: 2 ek zsír (vagy megfelelõ mennyiségû olaj), 3-4 hagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen ezek helyett 3 ek lecsó), 3 ek paprika (édes), 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva), só, 1 pohár tejföl, vagy tejszín, 1 ek liszt.

  • Csokis-céklás torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg csokoládé
    - 10 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 2 db tojás
    - 20 dkg liszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 10 dkg fõtt, pépesített cékla

    A krémhez:

    - 5 dkg csokoládé
    - 5 dkg pépesített fõtt cékla
    - 2,5 dkg vaj
    - 2 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 evõkanál étkezési keményítõ
    - 1 tojássárgája
    - 10 dkg mascarpone
    - 2 dl tejszín

  • Babos káposztaleves

    Hozzávalók: 150 g tarkabab, 400 g savanyú káposzta, 1 db füstölt sertéscsülök 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 30 g zsír, 20 g liszt, 3 dl tejföl, fûszerpaprika, babérlevél, csípõs zöldpaprika.

  • Gombás canelloni

    Hozzávalók: 5 dkg szalonna felkockázva, l ek olaj, 40 dkg darált hús, 3 dkg szárított vargánya, 1 fej apróra vágott hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 1 ek bazsalikomszárítmány, 10 dkg csíkozott zeller, 1 reszelt sárgarépa, 1 dl száraz vörösbor, só, szerecsendió, bors.

  • Tojásos húspástétom

    A Húsvéti maradék sonkát-tojást némi ötlettel igen finom különlegességé tudjuk varázsolni. Érdemes kipróbálni. Minden alkalomra ajánljuk.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 12 egyforma burgonya, 3 tojás, 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 gerezd fokhagyma, 5-6 evokanál liszt, 5-6 evokanál zsemlemorzsa, só és törött bors ízlés szerint, olaj a sütéshez, 4 adag mustáros uborkamártás a tálaláshoz;

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg sertéslapocka; 5 dkg zsír; 2 gerezd fokhagyma, megtisztítva; 1 nagyobb fej hagyma, megtisztítva; 1 evõkanál pirospaprika; 1 kiskanál õrölt köménymag; 2 zöldpaprika; erõs paprika ízlés szerint; 1 paradicsom; 80 dkg savanyú káposzta; 4 dl tejföl; 5 dkg finomliszt.

  • Édes, mézes krumplis ropogós

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

  • Sajtos kínai kel

    Hozzávalók: 1 kg kínai kel, 5 dkg vaj, 1 evõkanál olaj, 5 dkg eidami és 5 dkg füstölt ízû sajt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Marhapörkölt

    Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük.

  • Pisztráng fóliában sütve Gribiche mártással

    Hozzávalók: 4 db pisztráng (25-30 dkg-os), 8 dkg vaj, só. A mártáshoz: 3 dl majonéz, 1 db fõtt tojás, 5 dkg ecetes uborka, 1 dkg tárkonylevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélõhagyma, 2 dkg kapribogyó, 1 dl tejszín, só.

loading...