2024.04.23. - Béla

Tûzdelt csirkecombok parázson sütve

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 12 dkg füstölt szalonna, 3 g törött bors, 1,5 dl olaj, 5 dkg mustár, 1 dkg pirospaprika, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csirkecombokat a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával gazdagon megtûzdeljük. Megsózzuk és õrölt borssal meghintjük. Az olajban elkeverjük a mustárt, pirospaprikát, majd a tûzdelt csirkecombokat beletéve, kb. 5-6 órát pácoljuk. Ezután a négy kiterített fólialapra fektetjük úgy, hogy a húsok bõven olajosak legyenek. Szorosan a fóliába csomagoljuk, és a parázsra téve kb. 15-20 percet sütjük. Idénysalátát vagy kovászos uborkát kínálunk mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!