rss
  • Rakott sonkás kocka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

    loading...

    60 deka lisztbõl, 1 egész tojásból, só és vízbõl, félkemény tésztát készítünk, melyet jó vékonyra kinyújtva, kockára vágunk. A kockatésztát, forrásban lévõ sós vízbe fõzve, ha a víz tetejére feljött fõzés közben, úgy kiszedjük, leöblítjük és egy lábasban felmelegített 5 deka zsírral elkeverjük.

    Egy edényben keverjünk össze: 2 egész tojást, 2 deci tejfelt, sót és daráltsonkát. az egészet öntsük a tésztára, mellyel összekeverve, egy vajjal vastagon megkent mélyebb sütõpléhbe téve ( erre legalkalmasabb egy vajjal kikent kuglóf-forma ), melyet zsemlyemorzsával kihintettünk és középmeleg sütõben, jól meghuzogatva, majd a tetejét ropogósra sütve, de nem kiszárítva, készítjük el.

    A sütés után a formát pár percre letakarjuk égy fedõvel és azután borítjuk ki a tésztáltálra.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nyári túrós palacsinta

    A szokott módon 20 db palacsintát sütünk. 25 dkg tehéntúrót habosra kavarunk 2 tojássárgájával és 10-15 dkg porcukorral.

  • Tonhalleves

    A még majdnem fagyott tonhalat vágjuk kockákra és kevés vajon kb. 5 percig forgassuk át.

  • Banános joghurtkrém

    A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Közben a szétválasztott tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a kevés meleg vízben feloldott zselatint.

  • Kapormártás recept

    Hozzávalók:
    1 csomag kapor, 50 g liszt, 50 g vaj, ecet, 1 dl tejfel, só, cukor, 3 dl csontleves.

  • Bundázott tejberizs

    Hozzávalók: tejberizs, tojás, gyümölcsbefõtt, vagy mazsola, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fahéj, porcukor.

  • Meggyes-pudingos sütemény

    Meggyes-pudingos süteményA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd akkor szeleteljük.

  • Hagymás vaddisznókaraj

    Hozzávalók (4 személyre): 800 g karaj, só, törött bors, sima liszt, 40 g zsír, 20 g füstölt szalonna, 60 g hagyma.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 2-3 szelet füstölt szalonna, 1 kg zöldbab, 1 evõkanál só, 1-2 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma, 1 szelet zöldpaprika (vagy a csumája), 1-2 evõkanál liszt, 1/4 l tej, 1 doboz tejföl, 1 evõkanál gulyáskrém.

  • Töltött paprika máshogyan

    Hozzávalók:

    1 zöld erõs paprika, 1 v.hagyma, 4 ek.olaj, só, õrölt bors, 8 dkg túró, 8 közepes paprika, 12 dkg száraztészta (pld.farfalle nevû masnitészta), 2 ek.reszelt sajt

  • Tiramisu

    TiramisuA feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük.

  • Erdélyi gomba

    50 deka gombát (sampinyont vagy rókagombát) megtisztítunk, és cikkekre vágva kevés finomra vágott újhagymán meg 2 evõkanálnyi olajon sóval, törött borssal addig pároljuk, míg levét el nem fõtte.

  • Pezsgõmártás

    Hozzávalók: 2,5 dl szárnyas- vagy hal-alaplé, 1 finomra vágott hagyma, 12 szétnyomott borsszem, 2,5 dl pezsgõ, 2 dl tejszín, 5 dkg hideg vaj;

  • Vecsési húsgombóc leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.

  • Rakott zöldbab

    Rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és a vega-mix és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk 2 cm-es darabokra.

  • Lasagne

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 1/2 kg darált hús, vagy 1 nagyobb doboz lunch-meat, 1 szem paprika, 2-3 szem paradicsom, vagy egy paradicsompüré konzerv, 2-3 db hagyma, evõkanál olaj (egészségtelen, de finom, ha sült szalonna zsírját használjuk), 1 evõkanál só, bors, 1 csipet majoránna, evõkanál gulyáskrém, 15 dkg reszelt sajt.

  • Német krumplileves

    Összetevõk: 1/2 kg krumpli, 2 db sárgarépa, 3 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 zeller, 10 dkg szalonna, tejföl.

  • Otthoni kiwisaláta

    Hozzávalók: 1 lilahagyma, 3 nagyobb kiwi, 1 cs. petrezselyem, 1 hegyes erõspaprika, 1 citrom leve, 1 pici só, õrölt bors.

  • Sárgarépa fõzelék tejszínesen

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Caprese tésztasaláta

    Hozzávalók: 10dkg olasz kockatészta, 20dk paradicsom, 5 dkg mozzarella, újhagyma, bazsalikom, parmezán, olívaolaj, balzsamecet, só, bors.

  • Banános kenyér

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

loading...