2024.04.19. - Emma

Rakott sonkás kocka

Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

60 deka lisztbõl, 1 egész tojásból, só és vízbõl, félkemény tésztát készítünk, melyet jó vékonyra kinyújtva, kockára vágunk. A kockatésztát, forrásban lévõ sós vízbe fõzve, ha a víz tetejére feljött fõzés közben, úgy kiszedjük, leöblítjük és egy lábasban felmelegített 5 deka zsírral elkeverjük.

Egy edényben keverjünk össze: 2 egész tojást, 2 deci tejfelt, sót és daráltsonkát. az egészet öntsük a tésztára, mellyel összekeverve, egy vajjal vastagon megkent mélyebb sütõpléhbe téve ( erre legalkalmasabb egy vajjal kikent kuglóf-forma ), melyet zsemlyemorzsával kihintettünk és középmeleg sütõben, jól meghuzogatva, majd a tetejét ropogósra sütve, de nem kiszárítva, készítjük el.

A sütés után a formát pár percre letakarjuk égy fedõvel és azután borítjuk ki a tésztáltálra.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!