2024.04.16. - Csongor

Rizs ürü

Hozzávalók:60 deka lapocka, 1 zeller, egy kis petrezselyemzöld, 1 középes nagyságú vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 1 kanál zsír, aó, pirospaprika, 1 kanál paradicsomlé, és 20 deka rizs.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

60 deka lapockát veszünk, a hártyáitól jól megtisztítjuk és kicsontoljuk, fõvõ vízzel leforrázzuk és megmossuk. A csontot 1 liter vízzel fõni tesszük, adunk hozzá 1 zellert és kis petrezselyemzöldet. Amig a csont fõ, a húst kockákra vágva beletesszük. 1 középnagyságú reszelt vöröshagymát és 2 kis gerezd összezúzott fokhagymát 1 kanál forró zsírban kissé megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, paprikázzuk.

Azután hozzáadjuk a húst. Többször keverve pároljuk, hozzáöntünk 1 kanál paradicsomlevet és 2 kanál csontlevet, majd lefedve tovább pároljuk. 20 deka rizst megmosunk, a csontlével felöntjük és megsózva, a sütõben puhára pároljuk. Tálaláskor a rizst egy kerek tál közepére halmozzuk és köréje tesszük a húst. Bármilyen savanyúságot adhatunk hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!